Nieuwe kerstverlichting floept vrijdag om 18 uur aan: “Overal feest!”

Lichtgevende mannetjes, aan de verlaagde Leieboorden bij bruine kroeg ‘t Fonteintje.
Verstraete Lichtgevende mannetjes, aan de verlaagde Leieboorden bij bruine kroeg ‘t Fonteintje.
De stad pompte 998.000 euro in 480.600 nieuwe kerstlampjes, voor een periode tot en met de eindejaarsperiode in 2023-2024. De kerstlampen hangen niet enkel in het centrum van Kortrijk, maar in alle deelgemeenten. Ze floepen op vrijdag 29 november om 18 uur aan. De mensen zijn benieuwd naar het resultaat.

Schepenen Arne Vandendriessche en Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) ontsteken de verlichting op de Grote Kring in het winkel-wandelgebied. Er zal ook randanimatie en muziek met de Dixieland Streetband zijn. En er staat een ledscherm op de Grote Kring, waarop aanwezigen de feestelijkheden in de deelgemeenten kunnen volgen. Er wordt getrakteerd met een aperitief en hapjes op de Platse in Marke, in herberg Au Chevalier in Bellegem, café De Labberleute in Aalbeke, café Sint-Laurentius in Kooigem, café Den Hert in Heule, café ’t Koningshof in Bissegem en bij de boom aan het buurthuis in Rollegem. “We hebben voor het eerst ooit kerstverlichting in Kortrijk en al haar deelgemeenten, er wordt overal gevierd”, zeggen Arne Vandendriessche en Ruth Vandenberghe. “We waarderen het enthousiasme van de vele vrijwilligers, organisaties en ondernemers”, aldus de schepenen. Het is vrijdag ook Black Friday. Wie voor minstens 50 euro aankoopt in de binnenstad, mag aan het Rad van Fortuin draaien om te proberen een Kortrijk Cadeaubon van 50 euro te winnen. Alle deelnemers krijgen sowieso een Kortrijkse goodiebag.   

Schepenen Arne Vandendriessche en Ruth Vandenberghe stelden de kerstverlichting afgelopen zomer al voor.
Henk Deleu Schepenen Arne Vandendriessche en Ruth Vandenberghe stelden de kerstverlichting afgelopen zomer al voor.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.