Nieuw raadslid Dieter D’Alwein deelt... Jägermeister uit

Dieter D'Alwein deelde de flesjes Jägermeister onder meer aan Nicolas Beugnies uit.
Henk Deleu Dieter D'Alwein deelde de flesjes Jägermeister onder meer aan Nicolas Beugnies uit.
Cafébaas Dieter D’Alwein (43) van De Labberleute in Aalbeke legde maandagavond de eed af als nieuw raadslid in de gemeenteraad van Kortrijk, waar hij bij Team Burgemeester tot en met de zitting in september Tiene Castelein (40) vervangt. Dieter D’Alwein is een grote fan van Jägermeister. Hij deelde flesjes van de kruidenlikeur uit aan de raadsleden en verraste met een opmerkelijke toespraak.

“Ik hoor enkelen van jullie al denken: ‘lap, er komt een cafébaas in de raad en er wordt al meteen alcohol uitgedeeld’”, vertelde D’Alwein. “Ik ontken niet dat Jägermeister één van mijn favorieten is. Maar het is meer dan dat. De uitvinders van het drankje maakten met 55 zorgvuldig gekozen ingrediënten een mooi en lekker drankje. Jägermeister is een beetje zoals de gemeenteraad. We zitten hier ook samen met – in dit geval 41 – ingrediënten. Allemaal mensen met een verschillende aard, karakter, afkomst en ideologie. Allemaal zorgvuldig door de Kortrijkzanen gekozen. Ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk moet zijn om er met deze 41 personen in de zaal iets moois van te maken. Denk er eens aan als er een moeilijk dossier op tafel ligt. Want eerlijk, zitten we hier niet allemaal met één opdracht: van Kortrijk de beste stad van Vlaanderen maken”, benadrukte D’Alwein, die ook in gedachten bij Tiene Castelein was. De advocate en gemeenteraadsvoorzitter, ze laat zich als voorzitter vervangen door Vincent Van Quickenborne, strijdt tegen borstkanker. “Ik hoop oprecht dat Tiene zo snel mogelijk haar zitje weer inneemt, als raadslid en voorzitter. Sterker dan ooit tevoren”, aldus D’Alwein. Voor alle duidelijkheid nog dit: de Jägermeister werd na de raad uitgedronken.

Ook Lien Claassen (centraal bovenaan) ziet een shotje Jägermeister wel zitten
Henk Deleu Ook Lien Claassen (centraal bovenaan) ziet een shotje Jägermeister wel zitten
Dieter D'Alwein legde de eed in handen van burgemeester Vincent Van Quickenborne af
Henk Deleu Dieter D'Alwein legde de eed in handen van burgemeester Vincent Van Quickenborne af
Nicolas Beugnies begon er spontaan van te zingen. Een grapje wel, er wordt tijdens de raad zelf geen Jägermeister gedronken.
Henk Deleu Nicolas Beugnies begon er spontaan van te zingen. Een grapje wel, er wordt tijdens de raad zelf geen Jägermeister gedronken.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.