Nieuw boek belicht geboortedorp van Streuvels

Luc Soens , Noël Maes , Johan Roelstraete en Jan Moreels bij het geboortehuis van Streuvels, in de Kortrijksestraat.
Henk Deleu Luc Soens , Noël Maes , Johan Roelstraete en Jan Moreels bij het geboortehuis van Streuvels, in de Kortrijksestraat.
Ruim zeven jaar na de succesvolle publicatie van het boek ‘Heule 1111-2011’ brengt heemkundige kring Langs d’Heuleboorden een nieuw boek uit. De aanleiding: op 15 augustus is het 50 jaar geleden dat de Vlaamse schrijver Stijn Streuvels overleed. De auteur schreef in 1942 het boek ‘Heule’, waarin hij zijn jeugdjaren beschrijft. Die magistrale beschrijving dient als leidraad voor het nieuwe boek ‘Kijken naar Heule, het dorp van Streuvels – vijf wandelingen en een fietstocht’.

Een ‘doe-boek’, dat iedereen uitnodigt om te wandelen of te fietsen in het mooie Heule. Want veel zaken trotseerden het door Streuvels geschetste dorpsbeeld zoals de Heulebeek, kerk, pastorie, kasteel en park, station, Heerlijkheid, Rattenkasteel, Warandekapel, kloostercomplex en nog veel meer. Het boek legt ook vast hoe de vernieuwde Heuleplaats en omliggende straten eruitzagen net voor de werken. “Een ideaal geschenkboek, met oude en nieuwe foto’s, dat iedere Heulenaar moet hebben”, zeggen auteurs-samenstellers Johan Roelstraete, Noël Maes, Jan Moreels en Luc Soens.

Voorintekenen

Voorintekenen voor het boek kan tot 1 maart tegen 20 euro per exemplaar. Storten gebeurt op het rekeningnummer BE89 7512 0520 8085 – BIC AXABBE 22 van Langs d’Heuleboorden met vermelding van naam, adres en voorintekening boek Heule. Afhalen kan op zondag 19 mei in OC De Vonke, vanaf 14 uur. Er is die dag ook een geanimeerde wandeling vanaf 14.30 uur, een fietstocht vanaf 15 uur en een officiële boekvoorstelling met muziek en een hapje en drankje vanaf 17 uur. Na de voorintekening kost het boek 25 euro. Het is vanaf 21 mei verkrijgbaar in OC De Vonke op het Lagaeplein en bij drukkerij Soens in de Kortrijksestraat. Het boek in kleurdruk telt 270 foto’s en wordt gedrukt en gebonden bij Inni Heule. Info: janmoreels@telenet.be of tel. 0473/58.54.74.

Het boek bevat oude en nieuwe foto’s van Heule.
Langs d'Heuleboorden Het boek bevat oude en nieuwe foto’s van Heule.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.