Nieuw bedrijvenpark BOXX komt als geroepen: “Lokale ondernemers vinden steeds moeilijker een uitvalsbasis”

Een blik op het toekomstige business park BOXX, dat begin 2020 de eerste bedrijven verwelkomt
Hexagon Een blik op het toekomstige business park BOXX, dat begin 2020 de eerste bedrijven verwelkomt
De gewezen site van Knohopack verpakkingen in Kortrijk ruimt plaats voor BOXX. Het business park kan tot 21 bedrijven aan. BOXX is meer dan welkom volgens projectontwikkelaar Hexagon omdat lokale ondernemers in de regio steeds moeilijker een goede uitvalsbasis vinden.

Hexagon start deze zomer met de sloop van het voormalige verpakkingsgebouw in de Bissegemsestraat, niet ver van De Clerck Wijnen. In september start daar de bouw van drie bedrijfsverzamelgebouwen met 9.500 vierkante meter ateliers, productieruimtes en opslagplaatsen, al dan niet in combinatie met kantoren.

“BOXX is zowel geschikt voor een schrijnwerker of elektricien die stockeert of produceert, als voor een creatieve start-up die er zijn eerste stappen in het professionele leven zet”

Hexagon-CEO Jelle Vandendriessche

Opdeelbare ruimtes

De 21 bedrijven in BOXX krijgen aanpasbare ruimtes. Elke unit is opdeelbaar. Verder hebben tal van units extra beglazing, om die ook als kantoor of als showroom te kunnen gebruiken. “BOXX is zowel geschikt voor een schrijnwerker of elektricien die stockeert of produceert, als voor een creatieve start-up die er zijn eerste stappen in het professionele leven zet”, stelt Jelle Vandendriessche, CEO van projectontwikkelaar Hexagon uit Roeselare.

Het voormalige verpakkingsgebouw van Knohopack in de Bissegemsestraat wordt gesloopt, om plaats te ruimen voor BOXX.
Hexagon Het voormalige verpakkingsgebouw van Knohopack in de Bissegemsestraat wordt gesloopt, om plaats te ruimen voor BOXX.

Tewerkstelling

Nog een troef: BOXX ligt op amper 2 kilometer van het centrum van Kortrijk. Waardoor je makkelijker lokale ondernemers met Kortrijk als hun actieterrein kan aantrekken. De ligging is gunstig. Zeker als je weet dat je in Kortrijk volgens de meest recente cijfers van TomTom Traffic Index tot 76 uur per jaar in de file verliest. “Ik ben tevreden dat deze site een totale reconversie ondergaat en een aanbod creëert voor ondernemers die centraal gelegen bedrijfsruimte zoeken”, zegt schepen van Bouwen Wout Maddens (Team Burgemeester). “Want ruimte om te ondernemen zorgt tegelijk ook voor ruimte voor tewerkstelling”, aldus Maddens. Er is nu al veel interesse voor BOXX. De eerste bedrijven kunnen er begin 2020 hun intrek nemen. Nog enkele interessante details: een deel van de aanwezige materialen wordt hergebruikt als bouwmateriaal. Hexagon wil op die manier ook aandacht besteden aan de architectuur en geschiedenis van de site. De parking krijgt oplaadpunten voor elektrische wagens en fietsen. Info over de indeling en de loten van 225 tot 2400 m²: https://www.hxgn.be/projecten/boxx.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.