Nest neemt heimwee bij internationale
studenten weg

Nest werd voorgesteld in het dakcafé van het stadhuis
stad Kortrijk Nest werd voorgesteld in het dakcafé van het stadhuis
Internationale studenten krijgen vaak heimwee naar huis. Daarom start volgend academiejaar Nest, een nieuw buddyproject, waarbij internationale studenten aan een familie gekoppeld worden.

Wanneer een internationale student hier komt les volgen, dan duiden hogescholen en universiteiten een student aan om deze op weg te helpen en praktische info te geven. Maar die contacten vallen weg tijdens vakanties en weekends. “We hebben een oplossing gevonden om voor internationale studenten een echte huiselijke sfeer te voorzien”, zegt schepen van Onderwijs Kelly Detavernier (N-VA). Voortaan worden de internationale studenten aan een familie toevertrouwd. Zo kunnen ze samen met de families naar tv kijken, een tuinfeest meepikken, lunchen, noem maar op. De families moeten wel niet mee instaan voor de kosten van de opleiding. En ze moeten geen slaapplaats aanbieden. Er schreven zich al enkele tientallen families in. Wie als familie ook interesse heeft in het buddyproject, mailt naar joke.coulembier@kortrijk.be. Vorig academiejaar waren zo’n 600 internationale studenten in de hogeronderwijsinstellingen in Kortrijk ingeschreven.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.