Nachtelijke controleactie: drie rijbewijzen ingetrokken, één auto in beslag genomen

De politie van de zone Vlas controleerde gericht en intensief in de nacht van zaterdag op zondag.
Hans Verbeke De politie van de zone Vlas controleerde gericht en intensief in de nacht van zaterdag op zondag.
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag met anonieme voertuigen gerichte alcohol- en verkeerscontroles gehouden. Drie automobilisten moesten hun rijbewijs afgeven omdat ze te veel gedronken hadden. Eén iemand speelde zijn wagen kwijt omdat die verzekerd, noch gekeurd, noch ingeschreven was.

“De controleactie, die liep tot vier uur ’s morgens, werd opgezet om onveilig en gevaarlijk rijgedrag aan te pakken”, zegt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. “19 bestuurders werden uit het verkeer gehaald om een alcoholtest af te leggen. Drie van hen waren onder invloed, in die mate zelfs dat hun rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken voor een periode van vijftien dagen. Een voertuig dat niet ingeschreven bleek en bovendien ook niet gekeurd en verzekerd was, werd in beslag genomen. Onze mensen troffen één iemand aan die geseind stond en verhoord moest worden in het kader van een gerechtelijk dossier.” Tijdens de controle werden twee bestuurders opgemerkt die een ander voertuig rechts inhaalden. Acht fietsers kregen dan weer een bekeuring omdat ze reden zonder fietsverlichting. “Bij dergelijke gerichte controles is de pakkans groter en loopt de kleine categorie van hardleerse bestuurders sneller tegen de lamp. In de toekomst zullen dergelijke acties herhaald worden.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nadia Snauwaert

    Dit vind ik een heel goed idee