Nachtclub opent tijdens Biënnale Interieur

Parking onder vroeger ziekenhuis vormt decor

Shaun Vanderplancke opent een nachtclub in de parking onder het gewezen ziekenhuis Sint-Maarten tijdens de internationale designbeurs Interieur.
Henk Deleu Shaun Vanderplancke opent een nachtclub in de parking onder het gewezen ziekenhuis Sint-Maarten tijdens de internationale designbeurs Interieur.
De Biënnale Interieur zet naast Xpo ook in op een stadsfestival, met als blikvanger een nachtclub op een unieke locatie: de parking onder het ex-ziekenhuis Sint-Maarten. Bekende horecaman Shaun Vanderplancke zal de zaak uitbaten.

Vijf dagen lang, van donderdag 18 tot en met maandag 22 oktober, wordt er nieuw leven geblazen in het verlaten ziekenhuis in de Vercruysselaan, waar jonge designers in het kader van de internationale designbeurs Interieur hun creativiteit botvieren. Wie tijdens Interieur stoom wil afblazen, kan in de vroegere parking onder het ziekenhuisgebouw terecht. Het terrein van duizend vierkante meter, waar maximum driehonderd mensen tegelijk in kunnen, wordt ingericht als nachtclub The Clinic Club. Bekende horecaman en Kortrijkzaan Shaun Vanderplancke (27) leidt alles in goeie banen.

Sterke partners

Vanderplancke lichtte zijn idee bij Interieur-curator Dieter Van Den Storm toe, die toehapte. "De parking is een hedendaagse, verrassende en unieke locatie, waar je niet aan feesten denkt", zegt de horecaman. "Wij brengen daar verandering in." De initiatiefnemer werkt met sterke partners samen. Modular Lighting Instruments uit Roeselare regelt de verlichting, terwijl het meubilair van Extremis uit Poperinge komt. Op het vlak van akoestische inkleding krijgen bezoekers een uniek Zwitsers product te zien, dat voor het eerst in België gelanceerd wordt en waarover nu nog niet gecommuniceerd wordt. De inrichting is uitgetekend door designstudio Five AM.


De muziek wordt vooral house en funk, met op donderdag Raw, vrijdag Nordic, zaterdag Planet Groove, zondag Stereo en een verrassing op maandag.


"Verwacht u aan een klinische omgeving, met veel beton, en een knipoog naar The Concrete Club in de Doorniksetunnel, tijdens Sinksen", zegt Shaun Vanderplancke. "Mijn doel is niet om winst te maken, break-even draaien is voldoende. Ik vind de kansen om te netwerken veel belangrijker. We gaan er invloeden hebben van over heel de wereld, want er zullen veel vertegenwoordigers van Interieur naar The Clinic Club komen. Ik geef die mensen een fijne ervaring, zodat ze later terugkeren naar Kortrijk, wat goed is voor het zakentoerisme. We mikken voor alle duidelijkheid niet enkel op het beurspubliek. Ook de Kortrijkzanen zijn uiteraard van harte welkom in The Clinic Club", aldus Vanderplancke. Wie naar The Clinic Club komt, betaalt geen inkom.


Vroeg komen is wel aangewezen, want er wordt met een teller en bewaking gewerkt. Vol is vol. The Clinic Club is op donderdag en zondag open van 19 tot 2 uur, op vrijdag en zaterdag van 22 tot 4 uur en op maandag van 19 uur tot middernacht.