Na zinloos geweld: minderjarige dader geplaatst in jeugdinstelling

Het minderjarige slachtoffer werd afgetuigd in de Kerkweg, vlak bij zijn school.
Henk Deleu Het minderjarige slachtoffer werd afgetuigd in de Kerkweg, vlak bij zijn school.
De minderjarige die dinsdag na schooltijd in Kortrijk een leeftijdsgenoot aftuigde, is door de jeugdrechter voor minstens drie maanden geplaatst in een jeugdinstelling. “We tillen bijzonder zwaar aan deze feiten van zinloos geweld”, zegt het parket van West-Vlaanderen afdeling Kortrijk.

I.K., een leerling van de campus Engineering van het Guldensporencollege (in de volksmond het VTI) in Kortrijk, werd dinsdag in de Kerkweg zwaar aangepakt door een leerling uit een andere klas. Vrienden van de agressor filmden het geweld met hun smartphone. Aanleiding zou een ruzie zijn die I.K. voordien had met een jongere broer van zijn belager. I.K. incasseerde heel wat slagen en raakte zelfs bewusteloos. Hij wilde eerst geen klacht indienen uit vrees voor represailles, maar zijn moeder overtuigde hem om toch naar de politie te stappen. De zaak zorgde voor grote publieke verontwaardiging toen beelden van het zinloos geweld massaal gedeeld werden op sociale media. Het slachtoffer blijft voorlopig nog even weg van school en krijgt ondersteuning om het incident te verwerken.

Voor Vlaams Belang, dat de beelden van het zinloos geweld verspreidde, is het incident er één te veel. “Wij vernemen dat het slachtoffer in elkaar werd geslagen door een allochtoon”, zegt Wouter Vermeersch, provincieraadslid en kopstuk van Vlaams Belang in Kortrijk. “Dergelijke informatie is cruciaal in de strijd tegen criminaliteit, het probleem moet bij de wortel worden aangepakt.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.