Na oproep op hln.be krijgt zuster Rachel (105) 250 verjaardagskaartjes: “Ik heb ze àllemaal gelezen”

Rachel Van Nieuwenhuyse las àlle verjaardagskaartjes. Ze is er héél blij mee.
Henk Deleu Rachel Van Nieuwenhuyse las àlle verjaardagskaartjes. Ze is er héél blij mee.
Zuster Rachel Van Nieuwenhuyse van de Zusters van Liefde in Heule is in de wolken. Ze viert vandaag als oudste inwoner van Kortrijk haar 105de verjaardag. Ze kreeg 250 kaartjes in Huize Sparrenhof in Heule, na een oproep op www.hln.be/in-de-buurt/kortrijk. “Ik heb ze allemaal gelezen”, lacht ze.

Zuster Rachel zag op 19 mei 1914 het levenslicht in Tielt, nog voor de start van de Eerste Wereldoorlog. Toen ze 25 jaar was, trad Rachel bij de Zusters van Liefde in Heule in en werd na haar studies verpleegster. Zo was ze onder andere verpleegster bij het Wit-Gele Kruis. Ze woonde later 35 jaar in de Kortrijkse wijk Overleie in het klooster in de Rekollettenstraat. Ze zit in een rolstoel na een val vorig jaar, maar ze is vooral nog erg scherp voor haar leeftijd.

250 kaartjes, dat zijn er heel veel.
Henk Deleu 250 kaartjes, dat zijn er heel veel.

Dankviering en etentje

“Ik ben een beetje overrompeld door al die verjaardagskaartjes”, lachte ze zondagnamiddag. “Maar ik heb ze allemaal gelezen. Het zijn dan ook leuke kaartjes. Er zit geen rommel tussen. Ik heb me goed geamuseerd op mijn verjaardag”, reageert Rachel Van Nieuwenhuyse. 280 mensen woonden zondagmorgen een dankviering ter ere van haar verjaardag bij in de Sint-Elooiskerk op Overleie in Kortrijk. Daarna was er een etentje in het klooster in de Rekollettenstraat. Rachel woont sinds 2018 in Huize Sparrenhof in de Steenstraat in Heule.

Haar kamer staat vol kaartjes.
Henk Deleu Haar kamer staat vol kaartjes.
Er hangen er ook aan haar voordeur en er staan er ook op een kast in de gang. Ook andere bewoners van Huize Sparrenhof vinden het fantastisch.
Henk Deleu Er hangen er ook aan haar voordeur en er staan er ook op een kast in de gang. Ook andere bewoners van Huize Sparrenhof vinden het fantastisch.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jeroen Deschrijver

  Van harte, een heel gelukkige verjaardag toegewenst. Proficiat!

 • Jef Heffens

  Mooi!

 • Nils De Vriendt

  Top! Gelukkige verjaardag!

 • Jean-marc Waerenburgh

  Mooi hè voor die dame