Na alweer een veroordeling voor rijden onder invloed: alcoholslot en drie maanden rijverbod

Een voorbeeld van een alcoholslot, de Dräger interlock7000.
RV Een voorbeeld van een alcoholslot, de Dräger interlock7000.
Kristof V. mag van de politierechter drie maanden niet met de wagen rijden nadat hij nog maar eens betrapt werd op rijden onder invloed van alcohol. Een verklaring voor zijn recidive gedrag had de man niet. Zijn rijbewijs terugverdienen, wordt een heikele klus.

De inzittenden van een anoniem politievoertuig merkten vorig jaar op een zondagavond in Kortrijk een voertuig op dat bijzonder snel reed. Toen de inspecteurs de bestuurder dwongen tot stoppen, viel het hen op dat de man geweldig naar alcohol rook. Een ademtest bevestigde dat. Kristof V. had duidelijk te veel gedronken, iets waaraan hij zich in het verleden ook al bezondigde en wat hem al verschillende veroordelingen opleverde. De rechter was dan ook niet mals en veroordeelde hem tot drie maanden rijverbod. Als hij op termijn z’n rijbewijs wil terugkrijgen, moet V. eerst opnieuw slagen voor zowel het theoretisch als het praktisch rijexamen. Hij moet ook medische en psychologische onderzoeken ondergaan. De rechter verplicht de man ook om één jaar lang met een alcoholslot te rijden. V. kan echter ook kiezen voor een rijverbod van één jaar. Zijn nieuwe overtreding kost hem ook een pak geld: boete, gerechtskosten en speciale bijdragen inbegrepen loopt de rekening op tot liefst 1.900 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.