Na Alcatraz en Kamping Kitsch: overal vermalen plastic en looppiste beschadigd

De Finse looppiste is op sommige plaatsen kapotgereden.
Henk Deleu De Finse looppiste is op sommige plaatsen kapotgereden.
De festivals Alcatraz en Kamping Kitsch gingen vorige maand allebei vlotjes over de 20.000 bezoekers in Kortrijk, op het terrein achter sportcentrum Lange Munte. Maar dat laat sporen na. “De Finse looppiste is deels kapotgereden”, stelde raadslid Carol Leleu (CD&V) maandag op de gemeenteraad. “En er liggen overal restanten van fijngemalen plastic bekers.” Volgens schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) komt het goed.

“De opkuis van het terrein wordt door de organisatoren van Alcatraz en Kamping Kitsch betaald. Ze hebben hier een firma voor aangesteld en verdelen de kosten onderling. Na twee pogingen blijkt dat een opzuigmachine niet krachtig genoeg is om alles netjes te krijgen. Er wordt nu een nog krachtiger professionele machine gehuurd om komende maandag het terrein op te ruimen. Wat de Finse piste betreft: we hebben komende vrijdag een afspraak met de firma die de looppiste aanlegde. De firma zal de piste bekijken en een offerte voor herstel opmaken. We koppelen nadien naar de organisatoren van Alcatraz en Kamping Kitsch terug. Want we gaan de kosten voor het herstel van de looppiste op hen verhalen.”

Er ligt overal plastic op het terrein.
Henk Deleu Er ligt overal plastic op het terrein.
Iemand zijn bril vergeten op Kamping Kitsch?
Henk Deleu Iemand zijn bril vergeten op Kamping Kitsch?
De plastic deeltjes worden deze week al manueel opgeruimd. De stukjes worden in emmers gegooid.
Henk Deleu De plastic deeltjes worden deze week al manueel opgeruimd. De stukjes worden in emmers gegooid.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kristien Devlies

    Ik ben al een paar keer in Berlin naar een event geweest. Steeds herbruikbare bekers gehad. En veel minder afval na het event op de vloer te vinden. Maar de nodige Stewards waren wel aanwezig. Ik snap niet dat dat in België nog steeds niet mogelijk is. Voor het systeem van pand hier ook in en het probleem is al voor de helft opgelost.

  • Rudy Malfait

    Nogmaals een argument om met recycleerbare bekers te werken

  • Dieter Devreeze

    het bewijst alleen maar dat dergelijk (marginale) massa-evenementen niet proper kunnen zijn.