Muziekcentrum krijgt publieke dj-tafel

Zo werkt een Yalp Fono: één iemand waant zich even dj, de anderen kunnen dansen op de muziek.
Peter Lanssens Zo werkt een Yalp Fono: één iemand waant zich even dj, de anderen kunnen dansen op de muziek.

Muziekcentrum Track in Kortrijk krijgt momenteel een opfrisbeurt om bezoekers nog meer comfort te bieden. Ook de omgeving wordt aantrekkelijker gemaakt, met nabij het Casinoplein een Yalp Fono als blikvanger. Dat is een dj-tafel in de buitenlucht, met wifi-hotspot. Lommel heeft er al eentje, nu volgt Kortrijk als tweede stad in Vlaanderen. Het gebruik is simpel. Leg een smartphone die muziek afspeelt op de dj-tafel, waarna de Yalp Fono de muziek live overneemt. Daarna kan je versterken en mixen en zo zelf even dj worden. De dj-tafel van het bedrijf Yalp uit Nederland is bovendien vandalisme- en weersbestendig en bespeelbaar in het donker.


De Yalp Fono is opgenomen in het voorontwerp voor de aanleg rond het Muziekcentrum. Dat voorontwerp is opgemaakt door Studio Basta. "Buurtbewoners hoeven zich geen zorgen te maken over die dj-tafel", zegt Kenny Windels van Studio Basta. "De tafel kan op een deftig uur uitgezet worden vanuit het Muziekcentrum, terwijl ook de decibels perfect regelbaar zijn."


Het vernieuwde Muziekcentrum en de omgeving met de dj-tafel zijn in de zomer in 2017 af. De kostprijs van de werken is vier miljoen euro. (LPS)