Moordenaar zou Jill Himpe naar beurs brengen en ook weer ophalen

Ridouan O. (39) sneed zijn ex-partner Jill Himpe (36) de keel over.
Hans Verbeke Ridouan O. (39) sneed zijn ex-partner Jill Himpe (36) de keel over.
De raadkamer in Kortrijk heeft de aanhouding van Ridouan O. uit Marke met één maand verlengd. De man bracht vorige maand in Aalbeke de 36-jarige Jill Himpe (36), zijn ex-partner met wie hij naar eigen zeggen opnieuw een relatie aan het opbouwen was. Het drama gebeurde toen het slachtoffer naar een beurs moest en O. haar tot aan een carpoolparking in Gentbrugge zou brengen.

Jill Himpe reed die bewuste morgen vanuit Wevelgem (waar ze logeerde bij haar moeder) met haar Peugeot naar Marke, om er Ridouan O. op te pikken. “Het koppel had afgesproken dat mijn cliënt haar zou brengen naar Gentbrugge, waar ze afgesproken had met haar baas, en haar ’s avonds daar ook weer zou oppikken”, zegt Thomas Vandemeulebroucke, de advocaat van Ridouan O. “Het slachtoffer nam plaats op de passagiersstoel, mijn cliënt nam het stuur over. Kort daarna bracht hij haar om het leven, langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke.”

De gruwelijke moord vond plaats op dit parkeerstrookje langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, vlak bij de brug onder de E403 en het bedrijf Houtimport Vandecasteele.
Hans Verbeke De gruwelijke moord vond plaats op dit parkeerstrookje langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, vlak bij de brug onder de E403 en het bedrijf Houtimport Vandecasteele.

Route reconstrueren

Ridouan O. sneed het slachtoffer de keel over, reed vervolgens naar Wevelgem en dumpte daar het lichaam in de woning van haar moeder. Daarna trok hij met de wagen van het slachtoffer richting Gent, met de bedoeling zich te melden bij een advocaat. Die raadde O. onderweg echter telefonisch aan de politie te bellen om zich aan te geven. De man deed dat ook, verliet in Deerlijk de snelweg en liet zich inrekenen op de carpoolparking langs de Vichtsesteenweg. Advocaat Thomas Vandemeulebroucke begrijpt dat de aanhouding van zijn cliënt verlengd werd. “Er zijn nog te veel duidelijkheden in het dossier, onder meer over de gevolgde route tussen Marke en Aalbeke. Daarom hebben we er in de raadkamer op aangedrongen dat mijn cliënt hierover opnieuw zou ondervraagd worden. We willen constructief meewerken met het onderzoek.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.