Moordenaar Jill (36) blijft maand langer in de cel: “Niemand wist dat ze de draad van hun relatie weer hadden opgepikt”

Op donderdag 7 november 2019 moest Ridouane O. (rechts) speurders en parket tonen hoe hij twee dagen voordien langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke zijn 36-jarige ex-partner om het leven bracht.
Hans Verbeke Op donderdag 7 november 2019 moest Ridouane O. (rechts) speurders en parket tonen hoe hij twee dagen voordien langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke zijn 36-jarige ex-partner om het leven bracht.
De raadkamer in Kortrijk heeft de aanhouding verlengd van de 39-jarige man die eerder deze week in Aalbeke zijn ex-partner vermoordde. De advocaat van de man gaat niet in beroep tegen die beslissing. “Mijn cliënt wil niet vrijkomen, hij wil z’n verantwoordelijkheid nemen”, klinkt het. “Maar iedereen moet wel weten dat ze na de breuk in het geniep de draad van hun relatie weer hadden opgenomen. Afgelopen weekend liepen ze nog arm in arm over de Grote Markt in Kortrijk.”

Ridouan O. (39) daagde vrijdag niet op voor de zitting van de raadkamer in Kortrijk. “Simpelweg omdat we zijn vrijlating niet vragen”, zegt advocaat Thomas Vandemeulebroucke daarover. “Zo’n verzoek zou onbehoorlijk zijn en uiteraard ook niet ingewilligd worden. Mijn cliënt wil zijn verantwoordelijkheid nemen. Hij heeft bijzonder veel spijt van z’n daden. Niets kan op tegen het leed waar de nabestaanden van het slachtoffer nu mee geconfronteerd worden maar ook hij is een gebroken man. De reconstructie van donderdag moest te pas en te onpas worden stilgelegd omdat hij te emotioneel was om mee te werken. Het was bijzonder heftig. De onderzoeksrechter moest meer dan eens op hem inpraten, zodat mijn cliënt zich toch kon vermannen en op die manier toch een beeld te geven van wat er die fatale morgen is gebeurd.”

Advocaat Thomas Vandemeulebroucke verdedigt de 39-jarige Ridouane O., die op dinsdag 5 november 2019 in Aalbeke zijn 36-jarige ex-partner om het leven bracht.
Hans Verbeke Advocaat Thomas Vandemeulebroucke verdedigt de 39-jarige Ridouane O., die op dinsdag 5 november 2019 in Aalbeke zijn 36-jarige ex-partner om het leven bracht.

Relatie hernomen

Vandemeulebroucke weet zelf ook niet hoe het dinsdagmorgen zover is kunnen komen. “Het klopt dat mijn cliënt en het slachtoffer afgelopen zomer uit elkaar zijn gegaan. Maar nadien hebben ze de draad van hun relatie weer opgenomen. Heimelijk weliswaar, omdat zowel haar als zijn ouders tegen de relatie waren. Maar anderzijds staken ze zich niet weg voor de buitenwereld. Zo liepen ze afgelopen weekend nog arm in arm op de Grote Markt in Kortrijk, vertelt mijn cliënt. Hij heeft de noodlottige afloop ook helemaal niet gewild. Het is dinsdagmorgen tot een bijzonder heftige discussie gekomen tussen beiden. In een opwelling heeft hij een mes genomen dat in de auto van het slachtoffer lag.”

Onduidelijkheden uitklaren

Volgens zijn advocaat beseft Ridouan O. dat hij lange tijd opgesloten zal worden. “Hij aanvaardt dat en zal zijn straf uitzitten. Hij heeft de feiten gepleegd en neemt zijn verantwoordelijkheid.” Het onderzoek bevindt zich in een nog bijzonder prille fase. Een pak onduidelijkheden moet nog worden uitgeklaard. Zo worden nu volop de verklaringen van de dader, die bekentenissen aflegde, getoetst aan de resultaten van de reconstructie die donderdag plaatsvond in Aalbeke en Wevelgem.
34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peggie Van Audenhove

  In zijn zieke hoofd misschien hadden ze de relatie terug opgepikt. Of ze nu terug contact hadden of niet heeft niets te maken met het feit dat hij haar stalkte,belaagde en uiteindelijk de keel oversneed!De reconstructie moest paar keer stilgelegd worden omdat hij 'te emotioneel' was.Het is ziekmakend dat men hier nog medelijden voor dat monster probeert te krijgen,advocatentruuk om strafvermindering uit de brand te slepen.Schandalig tov de familieleden van het slachtoffer.

 • Erwin Fiers

  En wij maar braaf onze facturen betalen!!! En dan zijn er nog veel naïve Vlamingen die nog altijd voor het behoud van België zijn.

 • Fons Casteels

  Die advocaat voert zijn verdediging via de media. "Ze waren terug een koppel" betekent dat het een plotse woede-uitbarsting was, en dus "vrijwillige slagen en verwondingen zonder het oogmerk te doden". Als ze al uit elkaar waren, dan wordt het "moord met voorbedachten rade". Hopelijk fluit de Orde van Vlaamse Balies die advocaat terug: hij moet pleiten in de rechtszaal, niet in de kranten.

 • Dirk Pas

  T zal er nog op uitdraaien dat zij hém heeft aangevallen en hij in de schermutseling zo 'per ongeluk' haar keel heeft overgesneden.. Ocharme de sukkelaar.

 • janine stevens

  Een maand langer in de cel ? Die man mag nooit meer zijn cel verlaten. Als ze, volgens zijn visie, terug nader tot elkaar kwamen, waarom moest hij haar dan vermoorden ? Hij wist heel goed wat hij ging doen, het is duidelijk moord met voorbedachte rade.