Moordenaar huisarts krijgt 10 maanden cel voor drugsbezit

Dany Samyn (57) uit Ingelmunster, die in 2015 de Izegemse huisdokter Patrik Roelandt om het leven bracht, werd veroordeeld tot 10 maanden effectieve gevangenisstraf voor het bezit van cannabis. De politie kwam hem op het spoor tijdens een drugsonderzoek. Bij hem thuis werd 400 gram cannabis in een pot onder de trap en 80 gram in zijn bestelwagen gevonden. Hij stond met drie anderen terecht die op grote schaal cannabis kweekten en verkochten in Heule.


De spilfiguur kreeg 27 maanden gevangenisstraf en een geldboete van 9.000 euro. De rechter verklaarde ook 55.000 euro winst verbeurd. Aan Gaselwest moeten de kwekers 22.596,65 euro schadevergoeding betalen voor het illegaal aftappen van elektriciteit voor hun plantage.


Voor de moord op de huisdokter moet Samyn later nog verschijnen voor de rechtbank. Hij vermoordde de huisarts, die al jaren zijn vaste arts was, in december 2015 toen hij bij hem thuis op consultatie kwam. Samyn stak hem achteraan in de hals, de huisdokter stierf vrijwel meteen. Uit zijn verklaringen zegt Samyn dat hij de moord pleegde uit wraak tegenover de medische wereld. (AHK)