Monserez opent nieuwe zaak

Zaakvoerder Jean François en Xavier Monserez.
Foto Deleu Zaakvoerder Jean François en Xavier Monserez.
BMW-concessiehouder Monserez, tevens verdeler van Mini, opent een nieuwe zaak in de Meensesteenweg, vlak naast het stadion van KV Kortrijk. "De vorige vestiging was er na twintig jaar aan vernieuwing toe", zegt zaakvoerder Jean-François Monserez (55). "We hadden er ook plaatsgebrek."

De nieuwbouw omvat showrooms voor BMW en Mini, 90 overdekte parkeerplaatsen en verkoopburelen. "De grootste nieuwigheid is de 'directe receptie na verkoop'", vertelt Monserez. "Klanten rijden onmiddellijk door een van de vier poorten binnen, om vragen of wensen aan een geroutineerde chef-technieker voor te leggen. Die stelt meteen een eerste diagnose, dat zowel bij een toevallig bezoek voor een acuut probleem als bij het inleveren van de wagen voor een servicebeurt op afspraak."

Mini's

De nieuwbouw sluit een vijfjarenplan af. Het begon in 2012 in Aalbeke, met een nieuw garagecomplex in de Moeskroensesteenweg, aan de grens met Moeskroen. In 2015 werd de vestiging in het Jaagpad in de Noorderring in Ieper vernieuwd. Monserez heeft een jaaromzet van zo'n 70 miljoen euro. Zo verkocht Monserez vorig jaar 1.300 nieuwe BMW's en 220 nieuwe Mini's.

Opendeurdagen

Wie de nieuwbouw in Kortrijk wil leren kennen, is op de opendeurdagen welkom. Die zijn op vrijdag 7 en zaterdag 8 april, telkens van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 18 uur. Er zal veel te zien zijn, zoals de recent gelanceerde nieuwe 5-berline en de Mini Cooper Countryman Hybride in avant-première. (LPS)