Moeilijke avondspits dreigt door verlies klei op verkeerswisselaar

De brandweer kwam met een tankwagen ter plaatse.
LSI De brandweer kwam met een tankwagen ter plaatse.
Er dreigt dinsdagavond een moeilijke avondspits rond Kortrijk. Oorzaak is een verlies van klei door een vrachtwagen op de verkeerswisselaar ’t Ei.

Rond 15 uur meldden automobilisten dat de rechterrijstrook van de verkeerswisselaar ’t Ei (Kortrijk-Zuid- richting E17 naar Gent over enkele tientallen meters bedekt was met een laag aarde. Het bleek om een klei-achtige smurrie te gaan die niet zomaar opgekuist kon worden. Twee borstelwagens en duizenden liters uit een tankwagen van de brandweer van de zone Fluvia waren nodig om het gladde wegdek opnieuw proper te krijgen. Het Agentschap Wegen en Verkeer hoopte dat die klus tegen de avondspits geklaard zou zijn om nog meer file op de R8 en de verkeerswisselaar te vermijden.

Er werden ook twee borstelwagens ingezet.
LSI Er werden ook twee borstelwagens ingezet.

Van de vervuiler was geen spoor. Mogelijk viel de klei in de bocht van de verkeerswisselaar naar de E17 van een overladen vrachtwagen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.