Met ‘Cheers’ heeft Kortrijk na jaren weer een massafuif op oudejaar: “Met bamboe en palmbomen, gedaan met die winterse decoratie”

Mathieu Clarysse , Kelly Libaers en  Hannes Catanzaro willen het nieuwe jaar gepast inzetten in Xpo.
Henk Deleu Mathieu Clarysse , Kelly Libaers en Hannes Catanzaro willen het nieuwe jaar gepast inzetten in Xpo.
Het was jaren geleden, maar dinsdagavond is het eindelijk weer zover: dan kun je in Kortrijk Xpo aftellen naar het nieuwe jaar, samen met duizenden andere feestvierders. “Dat we dit mogen organiseren, zorgt toch wel voor wat adrenaline”, zeggen organiseren Dieter De Clercq, Dino Verhelst, Kelly Libaers en Mathieu Clarysse.

Wie de afgelopen jaren in massa de overgang wilde vieren, had in onze streek - op enkele vaste waarden zoals discotheek Diedjies na - niet zo bijster veel keuze. In het verleden werden in Kortrijk Xpo wel al eens massafuiven georganiseerd, maar dat is al zes jaar geleden. Die handschoen nemen enkele enthousiastelingen nu toch weer op. “Vorig jaar hebben we in evenementenhal Depart in Kortrijk een oudejaarsevenement georganiseerd”, zegt Dieter De Clercq. “Dat is goed meegevallen, zowel voor ons als onze 1.500 bezoekers. Het smaakte naar meer. Vandaar onze stap naar Kortrijk Xpo. Dat we op die locatie een oudejaarsfuif kunnen organiseren, zorgt toch wel voor wat adrenaline. Het is dan ook een locatie waar we echt creatief konden zijn”, gaat Dieter verder. “In Depart moesten we rekening houden met de bestaande infrastructuur, in de hallen kun je van nul je ding doen.”

Tropische sfeer

Zo zorgden de organisatoren voor een tropisch sfeertje, met bamboe en palmbomen. “De mensen zijn ondertussen al wat uitgekeken op al die winterse decoratie, het mag weer eens wat meer zomers zijn.”
Er zijn twee podia. “Een ambiance room en een boiler room met housemuziek. De dj’s die komen draaien, hebben hun strepen onder andere in café 56, Carré en Diedjies verdiend. We zorgen voor een klank- en lichtspektakel om ‘U’ tegen te zeggen en hebben daarvoor technici onder de arm genomen die ook het podium van Hype-O-Dream verzorgen.”

Cheers vindt plaats in Kortrijk Xpo.
Henk Deleu Cheers vindt plaats in Kortrijk Xpo.

Bijna uitverkocht

De organisatoren zijn dezelfde mensen die ook hun schouders staken achter de kerstmarkt in Kortrijk. “Maar eerlijk, die kerstmarkt is voor ons organisatorisch zwaarder geweest”, geeft Dieter toe. “Eens je dat oudejaarsavondevenement in gang gezet hebt, ben je vertrokken. Bij de kerstmarkt moet je met verschillende standhouders rekening houden en dat vraagt eigenlijk best wel wat tijd.”

Wie nog tickets wil kopen, moet snel zijn. “Ik vermoed dat het feit dat ons evenement vorig jaar zo succesvol was, mee gezorgd heeft voor het succes van deze editie. We hebben zelf ook wel ingezet op promotie, met baanreclame, spotjes op Topradio, advertenties op sociale media,... Onze drieduizend tickets zijn bijna de deur uit. Dat toont dat er echt wel nood was aan een evenement als Cheers.”

Meer info op de Facebookpagina Cheers 2020 of via support@siba-events.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.