Meisje (9) in gezicht gebeten door hond

Het meisje houdt een wonde op haar wang over aan de beet.
RV Het meisje houdt een wonde op haar wang over aan de beet.
Een meisje van negen jaar is woensdagmiddag in haar gezicht gebeten door een hond. Dat gebeurde toen ze net van school vertrokken was naar huis. “De wonde op haar wang moest genaaid worden”, vertelt haar vader. 

Het meisje was pas met de fiets vertrokken aan haar school, Athena Campus Heule, toen het plots mis ging. “Ter hoogte van een winkel sprong plots een hond op haar”, vertelt de papa van het meisje. “Ze viel met haar fiets op de grond, waarna de hond hapte in haar gezicht. Mijn dochter had meteen een grote wonde op haar rechterkaak.” Meteen werden de hulpdiensten en de politie verwittigd. “Ze is gelukkig snel verzorgd kunnen worden. De wonde werd intussen genaaid. Ondertussen stelt ze het goed, maar ze was natuurlijk enorm geschrokken. Wat wel erg was, is dat de bazin van de hond tegen mijn dochter zei dat ze snel naar huis moest gaan. Dat zeg je toch niet als je hond net een meisje van negen jaar heeft gebeten? Dan bekommer je je toch om het slachtoffer?” De politie startte een onderzoek naar de feiten en zal de eigenares van de hond ondervragen. 
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nicolas Van Hoecke

  Sommige honden zijn inderdaad van nature agressiever net als mensen dat zijn en zoals eigenlijk elk wezen op deze planeet dat is. Blijkbaar wordt daar voor honden altijd een heel gedoe over gedaan. Ik zou er ook niet mee lachen maar het kan gebeuren. Net zoals het kan gebeuren dat je in een natuurreservaat gaat en wordt aangevallen door een beer terwijl er 100 voor u zonder incident zijn voorbijgegaan..

 • Francinne Declerque

  Fout Edwin, de biologie leert ons dat bepaalde honden wel degelijk agressief worden geboren. Ze worden daarvoor specifiek gekweekt. Iedere hond is trouwens een risico of je ze nu traint of niet. Verplicht alle honden muilkorven, steeds aan de lijn en de mannetjes castreren. Een kind kan je opvoeden, een hond niet, een hond kan je enkel conditioneren, stop met menselijke eigenschappen te projecteren op beesten.

 • Edwin De Vylder

  Geen enkele hond wordt agressief geboren..ALTIJD aangeleerd gedrag (bewust of onbewust) hondeneigenaars zouden beter eens testen moeten afleggen voor ze aan een hond beginnen. Maar langs de andere kant zou dat ook moeten gelden voor vaders en moeders...

 • Sigrid Schepens

  Vorig jaar hetzelfde meegemaakt met men dochter, en de shock blijft. En dat terwijl we zelf hondenliefhebbers zijn en er 3 hebben. Ligt dikwijls aan de opvoeding en de houding van het baasje. Besteed tijd aan je beest en hou ze op wandeling aan de leiband. Een beest kan door omstandigheden altijd anders uit de hoek komen. Hopelijk kan het betrokken kind dit goed verwerken en ik wens het dan ook een goed herstel.

 • Marie Vanakker

  Tijd voor een ernstige wet .Niet meer op straat zonder muilband . Als de eigenaar de hond als wapen gebruikt direct afnemen en zwaar beboeten . Beesten die echt agressief zijn afmaken .