Maximum 90 per uur al van kracht op R8

Opgelet: vanaf nu mag je nog maximum 90 per uur op de R8.
Henk Deleu Opgelet: vanaf nu mag je nog maximum 90 per uur op de R8.
De snelheidsbeperking op de ring rond Kortrijk (R8), waar je nog maar 90 kilometer per uur mag rijden, is nu al van kracht. Dat melden het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) West-Vlaanderen en de politiezone Vlas.

Er wordt zelfs al geflitst. Automobilisten zijn bij deze gewaarschuwd. “De plaatsing van de borden is momenteel lopende”, zegt Dirk Vanhuysse, woordvoerder ad interim van AWV West-Vlaanderen. “Het betreft het aanpassen en het vernieuwen van 115 opstellingen. Alle borden zijn tegen dinsdag 26 februari geplaatst en aangepast. Overeenkomstig het ministerieel besluit is de snelheidsbeperking van kracht vanaf het moment van de plaatsing van de borden. Wat wil zeggen dat de borden die nu al geplaatst zijn, wel degelijk rechtsgeldig zijn en gevolgd moeten worden”, aldus Vanhuysse. Vroeger mocht je op bepaalde stukken van de R8 tot 120 kilometer per uur rijden. Dat is nu voorbij. De maatregel, op vraag van het stadsbestuur van Kortrijk, moet de verkeersveiligheid op de R8 verhogen. Het zal ook een positieve invloed op de luchtkwaliteit hebben.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick morel

    In veel departementen in Frankrijk gat men de snelheidsbeperking van 80 p/u terug verhogen naar 90 p/u. Er gebeuren niet minder ongevallen en de chauffeurs klagen dat ze veel verstrooider zijn dan vroeger tot op het randje van in slaap vallen.

  • Herman Deschamps

    Het zal vooral een positieve invloed hebben op de stadskas ...