Marie (22) verliest ketting met as van papa op de trein: “Help ons zoeken, aub!”

De zilveren ketting, hier met het houdertje.
Kos De zilveren ketting, hier met het houdertje.
Studente Marie Lagae (22) uit Bissegem is donderdag op de trein een zilveren ketting met grote emotionele waarde kwijtgeraakt. In het houdertje zit as van haar papa Philippe Lagae (53). Hij overleed op 20 december 2018 aan de gevolgen van slokdarmkanker. “Help ons zoeken. En aan een eventuele vinder kunnen we alleen maar vragen om de ketting aan een conducteur te geven of aan ons te bezorgen”, zegt Veerle Beernaert (50), mama van Marie en weduwe van Philippe.

Ultraloopster Veerle Beernaert en dochter Marie namen donderdagochtend om 8.45 uur de trein van Bissegem naar Kortrijk om daar om 9.12 uur de trein te nemen naar Brussels Airport. Op dat traject liep het onderweg ergens fout. “Marie voelde aan haar hals en merkte dat de ketting spoorloos was”, zegt Veerle Beernaert. “De ketting is wellicht in haar sjaal blijven haperen toen ze haar sjaal op de trein afdeed. We hebben zelf nog gezocht op de trein, maar vonden helaas niets. Terug naar huis keren zat er niet in, want we moesten in Brussels Airport het vliegtuig naar Mallorca halen, waar ik zondag in Palma de marathon van Mallorca loop.”

Marie Lagae, zonder ketting, en haar mama Veerle Beernaert. Ze hopen op een goeie afloop.
Kos Marie Lagae, zonder ketting, en haar mama Veerle Beernaert. Ze hopen op een goeie afloop.

Zelf voor gespaard

“Marie kocht de zilveren ketting van 180 euro meteen na de uitvaart. Het heeft veel betekenis voor haar, want ze droeg haar papa zo altijd bij zich. Ze kan altijd een nieuwe ketting kopen, maar dat zal natuurlijk nooit hetzelfde zijn. Als er een vinder is: bezorg de zilveren ketting aan ons terug”, vraagt Veerle Beernaert. 

Wie de zilveren ketting van Marie vond of weet waar de ketting is, gelieve contact op te nemen met Marie Lagae: mail naar marie.lagae@hotmail.com.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Griet Clarysse

  Ondertussen kunnen we melden dat de ketting terecht is. Gelukkig voor Marie, want zoiets kan je niet vervangen ...

 • Monique Moens

  Op sociale media plaatsen, gaat vlug rond. Hopelijk komt het terecht.

 • Anthony van der Borght

  Die dat eerlijk zijn zullen de ketting terug geven. Maar er zijn er bij die niet eerlijk zijn . En het voor zich houden

 • Veerle Van Damme

  Normaal gezien heeft de begrafenisondernemer altijd nog een beetje assen in hun bezit,maar hoelang ze dit bij houden na begrafenis, weet ik niet.Klinkt raar,maar heb thuis een potje (reserve) assen van mijn schoonvader,voor het geval ik de ring en mijn man zijn hangertje kwijt raakt.Misschien kan je bij de begrafenisondernemer is horen.Succes !Hopelijk vind je het mooie hangertje terug.

 • rik van dijck

  Veel succes bij het snel vinden van je dierbare ketting en ook bij je marathon . Hopelijk is de persoon die dit vind zo eerlijk om het terug te bezorgen !!!