Man riskeert vier jaar cel na aanrijding agente

Pascal L. , een 43-jarige man uit Kuurne riskeert in het hof van beroep een celstraf van vier jaar. Hij vluchtte een jaar geleden in Kortrijk weg van de politie en reed daarbij een agente omver.


Op 21 oktober merkte een anonieme politiepatrouille de Audi A4 van de man op in de Pieter De Conincklaan in Kortrijk. De man stond geseind. Twee agentes vroegen L. uit te stappen.


Hij stoof weg. Daarbij raakte hij een van de agentes. "Hij was in paniek", zegt zijn advocaat in beroep. "Hij dacht dat het een afrekening was binnen het drugsmilieu en had niet de bedoeling de agente te raken." De vrouw hield aan het ongeval blijvende letsels over.


Het slachtoffer was ook aanwezig en gaf een emotionele getuigenis over het voorval. "Sinds die dag staat mijn leven stil. Alles wat ik doe of juist niet kan doen, komt door u", zei ze tegen L. "U hebt me veroordeeld tot dit leven, er is een deel van mezelf gestorven." De procureur-generaal geloofde niks van het verhaal van Pascal L. en vorderde de bevestiging. Uitspraak op 28 november. (DJG)