Man gesnapt die al tien jaar zonder rijbewijs rijdt

De politie immobiliseerde het voertuig van de man.
Benoit De Freine De politie immobiliseerde het voertuig van de man.
Een motorrijder van de politiezone Vlas heeft vrijdagmorgen een automobilist tegen gehouden die al jaren zonder rijbewijs rijdt. Zijn wagen werd in beslag genomen. Dat blijft zo tot de man een rijbewijs kan voorleggen.

Een motard van de verkeerspolitie stelde zich vrijdagmorgen om 5 uur op in de buurt van de woning van de verdachte. Toen de man in zijn wagen stapte en wegreed, hield de agent hem tegen. De auto werd geïmmobiliseerd en getakeld. De actie van de politie kwam er niet toevallig. Begin mei raakte de man betrokken bij een ongeval. Toen bleek dat hij al sinds 2009 geen rijbewijs meer had. Na het ongeval rees bij de politie het vermoeden dat de man een andere auto had gekocht. Dat vermoeden bleek correct. De wagen van de man blijft in beslag genomen tot hij een rijbewijs kan voorleggen. Hij zal zich ook voor de politierechter moeten verantwoorden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.