Man (35) voor rechter na verkrachten en
slaan echtgenote

De rechtbank van Kortrijk.
LSI De rechtbank van Kortrijk.
Een 35-jarige man uit Kortrijk riskeert een gevangenisstraf van vijftien maanden omdat hij zijn echtgenote heeft verkracht en geslagen. “Hij duwde haar met haar hoofd tegen de muur”, pleitte het openbaar ministerie. 

De 35-jarige man sloeg zijn vrouw een eerste keer op 10 februari vorig jaar. Tijdens een ruzie liep de situatie zo zwaar uit de hand dat hij haar met haar hoofd tegen de muur gooide en hij dreigde ermee haar te vermoorden. Na die feiten werden de man voorwaarden opgelegd. Maar op 20 september vorig jaar werd de politie verwittigd nadat buren geroep en geschreeuw hoorden vanuit het appartement van beklaagde en zijn echtgenote. De echtgenote verklaarde dat haar man haar had verkracht. “Dat werd nadien ook medisch vastgesteld aan de verwondingen die ze had opgelopen”, zei het openbaar ministerie. “De feiten gebeuren telkens wanneer de man onder invloed is van drank en drugs.” De man wordt er ook van verdacht ingebroken te hebben in een woning op 25 augustus vorig jaar. Een getuige zag de man toen hij wegreed. De hele woning was overhoop gehaald en er stond een kannetje met benzine klaar. De man riskeert een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan één jaar effectief en een geldboete van 1.200 euro. De beklaagde kwam niet opdagen op de rechtbank. Vonnis op 26 juni. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.