Man (35) riskeert 10 maanden cel voor belagen
en slaan ex-vrouw

De rechtbank in Kortrijk.
Alexander Haezebrouck De rechtbank in Kortrijk.
Een 35-jarige man uit Kortrijk moest zich maandagmorgen op de rechtbank verantwoorden voor de jarenlange belaging en het slaan van zijn ex-vrouw en haar nieuwe partner. De man kan de scheiding maar moeilijk verkroppen. De beklaagde zelf ontkent alle feiten en zegt dat ze de politie belt van zodra ze hem nog maar ziet.

De 35-jarige Kortrijkzaan en zijn voormalige echtgenote gingen al enkele jaren geleden uit elkaar. Sinds november 2016 belaagde de man de vrouw voortdurend. “Hij dook te pas en te onpas op aan haar deur, stond te roepen en te bonken op haar deur, stuurde haar ontelbare berichtjes met verwijten, dook op aan de school van hun dochter, belde haar, en zo verder”, zei de advocate van de vrouw. “Hij stuurde zelfs een cd met geluidsfragmenten van tijdens hun huwelijk naar haar en haar familie.” Drie keer kwam het zelfs tot een handgemeen tussen de man, zijn ex-vrouw en haar nieuwe partner. “Alle klachten die ze tegen mij heeft neergelegd zijn leugens”, verdedigde de man zich. “Ik zie mijn dochter bijna nooit meer en ben zelfs een tijdje dakloos geweest.” Volgens de advocaat van de man is ook zijn ex-vrouw niet onschuldig. “Haar gedragingen tegenover hem, hebben er mee voor gezorgd dat mijn cliënt zich zo gedraagt. Om van zijn werk naar huis te rijden, moet hij ook nu eenmaal passeren aan de school van hun dochter. Van zodra hij nog maar uit zijn auto stapt in haar zicht, belt ze de politie.” De man riskeert een gevangenisstraf van 10 maanden en een geldboete van 600 euro. Vonnis volgende week maandag. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.