Magdalenabad twee nachten hipste club van het land, bezorgde buur geeft toe: “Ik weet niet hoe ze 't gedaan hebben, maar er was amper lawaai”

Het werd een bijzondere fuif afgelopen weekend in het Magdalenabad. De lichtstralen vertrokken vanop de duikblokken
Henk Deleu Het werd een bijzondere fuif afgelopen weekend in het Magdalenabad. De lichtstralen vertrokken vanop de duikblokken
Een feestje bouwen in de lege kuip van een voormalig zwembad? Een 1.000-tal bofkonten kunnen dat sinds afgelopen weekend afvinken van hun lijstje. Het Magdalenabad vormde twee nachten lang de hipste nachtclub van Kortrijk. Opmerkelijk: volgens een buur die op voorhand sterk tégen het initiatief was, viel de overlast heel goed mee.

Gérald Pirlet en Matthijs Coeman pikken er wel eens originele locaties uit om er onder de noemer Criss Cross een feestje te organiseren. Zo werd er dankzij hen al eens gefuifd in de Budascoop, en is er binnenkort de 5de editie van het outdoorevent onder de Ronde van Vlaanderenbrug. Dit weekend toverden ze het Magdalenabad, dat recent de deuren sloot om tot een nachtclub. “Dansen in een lege kuip van een zwembad, zo’n kans krijg je maar één keer in je leven”, redeneerden Gérald Pirlet en Matthijs Coeman. “En het is meteen een mooie gelegenheid voor een ultiem afscheid van het Magdalenabad.” Howest, dat eigenaar is van het gebouw, moest even overtuigd worden, maar uiteindelijk gaf het groen licht voor het opmerkelijk projectje.

Uitverkocht

Zowel zaterdag- als zondagavond waren de tickets, met twee keer 550 stuks, volledig uitverkocht. “Het is heel goed meegevallen”, zegt Gérald. “Als je ziet dat mensen, nog voor ze een drankje halen, meteen hun gsm bovenhalen voor filmpjes en foto’s, dan weet je: hier zijn de mensen toch van onder de indruk.” Ellen Sauw uit Kortrijk maakte er alvast een filmpje voor op Instagram. “Ik ben hier als kind vaak komen zwemmen”, vertelt ze. “Ik werk als leerkracht, en we zijn vaak met de kinderen komen zwemmen hier. Het is echt gek om hier dan opeens te kunnen ‘feesten’. Ik vind het echt fantastisch.” “De max”, vallen haar vriendinnen Nele Vander Meuler uit Heestert en Laure Craeynest uit Marke in. “Dit is toch echt een unieke locatie, een prachtige manier om afscheid te nemen van het zwembad.”

Ook bij Yanto Dreze uit Kortrijk en Glenn Bossuyt uit Zwevegem horen we alleen lovende woorden. “We zijn supercontent dat we dit mogen meemaken. Het is top om die transformatie te zien van een zwembad in een fuiflocatie. Jammer dat dit maar één keer is, want wat ons betreft mag er zeker herhaling komen. Zeg nu zelf: op hoeveel plaatsen in de wereld zou je dit kunnen doen?”

Tevreden buur

Opmerkelijk: de buur die in onze krant nog opperde dat een initiatief als dit ongepast is in de rustige wijk daar, reageert positief na afloop. “We hebben héél weinig last gehad”, zegt Etienne Vermoere. “Door de warmte hebben we met de ramen open geslapen, en het geluid dat tot in de slaapkamer belandde, viel heel goed mee. Ik had verwacht dat het lawaai in de buurt rond het zwembad, dat naar geluidsisolatie toe totaal niet gebouwd werd voor dergelijke evenementen, veel storender zou zijn. Hoe ze het gedaan hebben, ik weet het niet, maar het is hen gelukt. Ik ben van plan om nog te mailen naar het stadsbestuur om hen daar ook van op de hoogte te brengen.”

Etienne Vermoere vreesde voor overlast, maar moest toegeven dat het best meeviel.
Peter Lanssens Etienne Vermoere vreesde voor overlast, maar moest toegeven dat het best meeviel.

Gérald Pirlet is heel blij met de reactie van Etienne. “We hebben ons best gedaan om het niet te luid te maken, uiteraard. Maar je hebt ook niet altijd in handen hoeveel lawaai bezoekers maken eens ze buiten komen, maar ook dat is dus blijkbaar meegevallen. Dit doet ons plezier.”

Ine Serlet uit Wevelgem, Darca Carvalho de Freitas uit Lauwe, Lore Moerkerke uit Lauwe, Jolien Callewaert uit Wevelgem en Kim Sinnesael uit Gent
Henk Deleu Ine Serlet uit Wevelgem, Darca Carvalho de Freitas uit Lauwe, Lore Moerkerke uit Lauwe, Jolien Callewaert uit Wevelgem en Kim Sinnesael uit Gent
Ook bij Yanto Dreze uit Kortrijk en Glenn Bossuyt uit Zwevegem horen we alleen lovende woorden.
Henk Deleu Ook bij Yanto Dreze uit Kortrijk en Glenn Bossuyt uit Zwevegem horen we alleen lovende woorden.
Ellen Sauw uit Kortrijk maakte er alvast een filmpje voor op Instagram.  “De max”, vallen haar vriendinnen Nele Vander Meuler uit Heestert en Laure Craeynest uit Marke in.
Henk Deleu Ellen Sauw uit Kortrijk maakte er alvast een filmpje voor op Instagram. “De max”, vallen haar vriendinnen Nele Vander Meuler uit Heestert en Laure Craeynest uit Marke in.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • marnix vande wiele

    Vroeger was poseidon in Beveren leie ook zwembad en erna jaren discotheek