Let blijft moord op gepensioneerde goudsmid ontkennen

De 35-jarige beroepscrimineel uit Letland die verdacht wordt van de roofmoord op gepensioneerd goudsmid Robert Ardenoy (71) uit Kortrijk blijft alles ontkennen. Sergejs P. weigerde gisteren zelfs uit zijn cel te komen voor de start van het moordproces.

Op 11 april 2013 trof zoon Glenn Ardenoy het levenloze lichaam van zijn vader aan in diens woning in de Vaartstraat in Kortrijk. Het slachtoffer was in de nacht van 10 op 11 april geslagen, gestampt en vastgebonden. Door wie of waarom bleef anderhalf jaar onduidelijk. Tot Sergejs P. in Brugge in de cel belandde als kopstuk van een Oost-Europese inbrekersbende. Vergelijking van zijn DNA met een druppel bloed die in de woning van Ardenoy was gevonden, leverde een match op.


Toch blijft de Let ontkennen dat hij iets met de roofmoord te maken heeft. Hij hield het hele onderzoek de lippen stijf op elkaar en vond het zelfs niet nodig aanwezig te zijn bij de start van het moordproces. "Omdat hij vindt dat hij zich niet moet verantwoorden voor iets wat hij niet gedaan heeft", zeggen zijn advocaten. "Een totaal gebrek aan respect voor de rechtbank, het slachtoffer en de nabestaanden", vindt openbaar aanklager Tom Janssens. De rechter beval dan maar zijn persoonlijke verschijning op 14 maart, de dag van de pleitzitting.


Voor de inbraken in de Brugse regio liep de Let eerder al vijf jaar cel op en ook in Duitsland heeft hij al eens vier jaar cel gekregen. (LSI)