Leerlingen OLV Vlaanderen lopen 500 kilometer
voor Think Pink

De kinderen van basisschool KBK-OLV van Vlaandere, en ook ouders en leerkrachten, hebben vrijdag samen 500 kilometer gelopen ten voordele van Think Pink.
Henk Deleu De kinderen van basisschool KBK-OLV van Vlaandere, en ook ouders en leerkrachten, hebben vrijdag samen 500 kilometer gelopen ten voordele van Think Pink.

De kinderen van basisschool KBK-OLV van Vlaanderen, en ook ouders en leerkrachten hebben vrijdag samen 500 kilometer gelopen ten voordele van Think Pink. Het was het slotevenement van een hele reeks acties voor dat goeie doel. “Leerlingen konden zich laten sponsoren per kilometer dat ze liepen rond de school”, zeggen leerkrachten Hanne D’hoop en Ellen Kindt. “Dempsey Hendrickx van de Helden van Ketnet kwam naar onze school om samen met de kinderen een themaliedje te zingen, de kilometers die telkens afgelegd werden op te tellen, en onze kinderen aan te moedigen.” De voorbije weken werden onder meer ook een Sober Maal georganiseerd ten voordele van Think Pink. “Er was ook een start-to-runreeks voor de ouders, een verkoop van Think Pink-gadgets en een rospotactie. We hebben voor Think Pink gekozen omdat borstkanker heel veel vrouwen treft.” Hoeveel de actie opgebracht heeft, is nog niet duidelijk. “De komende week zullen we de rekensom maken”, zegt Hanne. “Twee jaar geleden hebben we enkele gelijkaardige acties gedaan, om een team dat meedeed aan de 1000km van Kom op Tegen Kanker aan hun inschrijvingsbedrag te helpen, en toen hebben we ruim 5.000 euro ingezameld.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.