Lau & Ludo festivalreporters voor Xite

MODELLEN VOOR MUZIEKZENDER NAAR ZOMERFESTIVALS

Laurins en Ludo zijn de nieuwe festivalreporters van de televisiezender XITE.
Henk Deleu Laurins en Ludo zijn de nieuwe festivalreporters van de televisiezender XITE.
Laurins Dursin (22) en Ludo Lhoëst (25) uit Kortrijk zijn door de Nederlandse muziekzender Xite uitverkoren om de komende zomer festivals en concerten af te schuimen en daarvan verslag uit te brengen op de sociale media van Xite. "Een prachtkans om opgemerkt te worden, en dit vaker te mogen doen", zeggen Laurins en Ludo, die allebei aan het werk zijn als model.

Laurins en Ludo hebben sinds dit jaar een Youtubekanaal waar ze filmpjes posten over de opmerkelijke zaken die ze meemaken. Laurins mocht onlangs bijvoorbeeld meespelen in de videoclip van Armin Van Buuren en daarvan werd uiteraard een leuk Youtubefilmpje gemaakt. "Ook van opmerkelijke modellenopdrachten willen we filmpjes maken en als er even niet echt iets bijzonders in onze agenda staat, dan trekken we erop uit voor leuke interviews. Ideeën genoeg."


Het Youtubekanaal sloeg meteen aan, méér nog dan de twee hadden verwacht.


"Op een week tijd hadden we 1.000 volgers, nu zitten we al aan 10.000 volgers. Dat succes heeft ons geïnspireerd om mee te doen aan de wedstrijd die muziekzender Xite organiseerde: ze zochten daar een reporter die de komende zomer festivals en concerten zou afschuimen om voor hen verslag uit te brengen op hun sociale media."


Dankzij de stemmen die ze op de Facebookpagina kregen voor het filmpje waarin ze zich kort voorstelden, mochten ze door naar de volgende ronde. "In de tweede ronde moesten we een reportage maken op het elektrofestival Beats 'n' Bites. Wij hebben het geluk gehad om artiest Henri PFR voor onze camera te krijgen, en stootten door naar de finale."


Het duo moest daarvoor opnieuw met de camera en micro op pad op Genk on Stage. "We mochten de Instagram- en Twitteraccount van Xite even overnemen, maar de moeilijkste opdracht was toch om een 45 minuten lange livevideo te maken voor de Facebookpagina. We hebben het leuke idee gehad om als het ware op 'safari' te gaan en de big five, zijnde 5 verschillende 'soorten' festivalgangers, te spotten en dat sloeg blijkbaar aan."

Opgemerkt worden

Laurins en Ludo mogen de komende zomer verschillende festivals vanuit hun unieke oogpunt belichten. Summerfestival vormde afgelopen weekend hun eerste opdracht, maar ook onder meer Dour (binnen een dikke week is dat), Les Ardentes en Lokerse Feesten staan op het menu. "Het wordt echt een superleuke uitdaging om mensen te boeien. Wegklikken is zó eenvoudig op sociale media. We hopen dat we het echt goed doen, zodat we ook vaak te zien zijn op de muziekzender zelf. Het is sowieso ook een unieke kans om opgemerkt te worden, en dit soort dingen vaker te mogen doen. Het belooft alvast een onvergetelijke zomer te worden: op Summerfestival backstage mogen en hiphopartiesten als Woodie Smalls, Darel Cole en K1D mogen interviewen, was de max."


De typische festivalbeleving -uitgaan tot een kot in de nacht, om daarna op een dun matje in een tentje maar een half oog dicht te doen door de vele lawaaierige zatlappen op de camping - wordt het niet voor Lau en Ludo. Xite wil twee uitgeruste kerels voor zijn camera.

Appartementje

"Voor het eerste festival kregen we al een appartementje waar we kunnen overnachten", zegt Laurins. "Erg vinden we het niet echt dat het dit keer een iets luxueuzere festivalbeleving wordt. We gaan al sinds ons 16de elke zomer naar festivals. We hebben al genoeg geproefd van die iets meer afmattende manier om een festival te doen."