Lage Kouter zamelt geld in voor Rode Neuzendag, maar krijgt zelf ook centen

De Lage Kouterschool krijgt zelf 4.800 euro voor enkele projecten op school.
Henk Deleu De Lage Kouterschool krijgt zelf 4.800 euro voor enkele projecten op school.
Ook op de Lage Kouter in Kortrijk werd Rode Neuzen Dag gevierd, de inzamelactie van VTM, Q-Music en HLN, in samenwerking met Belfius. De vierde editie van ‘Rode Neuzen Dag’ zet dit jaar in op het mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder maken van jongeren in Vlaanderen.

De Lage Kouter Kortrijk maakt deel uit van Scholengroep RHIZO. Het is een school voor Buitengewoon Secundair Onderwijs. De leerlingen zetten de voorbije maanden tal van acties op poten, zo gingen enkele leerlingen auto’s wassen en verkochten ze warme chocolademelk. 

De school krijgt zélf ook centen terug. Het Rode Neuzen Fonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting (KBS), een onafhankelijke instelling. Zij zorgen ervoor dat het geld terechtkomt bij scholen en organisaties, die het zullen investeren in mentaal welzijn van jongeren. De Lage Kouter krijgt 4.800 euro van de Koning Boudewijnstichting voor verschillende projecten op de school. Zo komt er onder meer een stadsspel voor het vierde jaar, een opleiding herstelgericht werken voor de leerkrachten, zodat ze ruzies kunnen voorkomen en oplossen, en wordt de leerlingenzaal omgevormd tot een gezellige ruimte.  Leerlinge Lara Meirhaeghe van klas 2KM werd uitgeloot, zij mag mee naar de Rode Neuzen-show in Lint vanavond. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.