Kuurne krijgt exclusieve pop-upwinterbar

HUSKYBAR PLAATST TOOG, TAFELS EN STOELEN VAN IJS IN LEEGSTAANDE 'LIFTEN COOPMAN'

(vlnr.) Burgemeester Francis Benoit klinkt op de Huskybar, samen met Gregory Van Wonterghem en Remke Knockaert van Huis van Wonterghem, en Frederik Stragier en Emmanuel Bekaert van de Pulobar.
Foto Henk Deleu (vlnr.) Burgemeester Francis Benoit klinkt op de Huskybar, samen met Gregory Van Wonterghem en Remke Knockaert van Huis van Wonterghem, en Frederik Stragier en Emmanuel Bekaert van de Pulobar.
Het team van Huis van Wonterghem en burgemeester Francis Benoit (CD&V) zijn erin geslaagd het concept van de immens populaire Ardooise zomerbar 'Pulobar' naar Kuurne te halen. In de gebouwen van het leegstaande 'Liften Coopman' strijkt deze winter een fancy pop-upwinterbar neer, inclusief ijssculpturen. Opvallend: de Huskybar komt op een boogscheut van de plaats waar de zaakvoerder van Flight 90 een dikke week geleden géén feestzaal mocht openen van het stadsbestuur.

Ondernemers Frederik Stragier en Emmanuel Bekaert pootten afgelopen zomer een strandbar neer te midden van de Ardooise velden. Het wilde idee bleek een schot in de roos. De hele zomer kwamen mensen van heinde en verre naar de exotische 'Pulobar', goed voor 5.000 bezoekers alleen al tijdens het slotweekend.


"Wij waren eigenlijk ook met het idee aan het spelen om een Carré-zomerbar in het leven te roepen", zegt Gregory Van Wonterghem, van Huis van Wonterghem. "Die zou ergens in de driehoek tussen Gent, Brussel en Antwerpen komen, maar Frederik en Emmanuel waren ons voor. Toen we zagen hoe succesvol Pulobar was, begonnen we te dromen van een gelijkaardig pop-upconcept. We besloten eerst even over onze plannen te praten met Frederik en Emmanuel."


"Eigenlijk was er bij ons ook al wat 'goesting' om deze winter een pop-upbar in het leven te roepen", zegt Frederik. "Het is echt niet te geloven hoe vaak we die vraag al hebben gekregen. Alleen: wij hebben allebei een eigen bedrijf. Nog eens maanden zoveel tijd in een horecaproject stoppen als met Pulobar, dat zagen we niet zitten."

Goed bereikbaar

Een samenwerking tussen Huis van Wonterghem en Pulobar, de 'Huskybar', bleek dé oplossing. De twee partners trokken aan de mouw van burgemeester Benoit, die het idee meteen genegen was. "Pulobar was zó populair. Dat we dit naar Kuurne zouden kunnen halen, is een unieke kans. Bedrijvenpark Kortrijk Noord in Kuurne was volgens ons de beste locatie: het is erg goed bereikbaar, er zijn geen directe buren, en dankzij de samenwerking met enkele bedrijven is er meer dan genoeg parking. Bovendien is het een unieke gelegenheid voor de eigenaar van een leegstaand pand om zijn vastgoed in de kijker te zetten. Het is nu 'Liften Coopman' geworden, maar het feit dat ook andere bedrijven vragende partij waren, toont aan wat een mooi project dit is."

Feestzaal geweigerd

Opvallend: de bar komt op amper een paar honderd meter van waar de zaakvoerder van Flight 90 een dikke week geleden géén feestzaal mocht openen van het stadsbestuur van Kortrijk, omdat de zone er alleen ingekleurd is voor milieubelastende industrie. "Inderdaad, een permanent project zou daar niet kunnen plaatsvinden", zegt Benoit. "Maar een pop-upconcept als dit wél."


Volgende week beginnen de enthousiaste initiatiefnemers al aan de opbouw. Het belooft alvast even straf te worden als de Pulobar. "Een zwembad, daar is het niet echt het seizoen voor", zegt Gregory. "De blikvanger wordt een echte ijsbar, met een toog, tafels, stoelen in ijs. Wie wil dansen, kan bij ons terecht, maar ook gewoon bijpraten kan in onze loungehoek." "En net als in Pulobar, kunnen ook bedrijven bij ons terecht voor hun feesten", zegt Frederik. "Bedrijfsetentjes tot 500 man, dat kunnen we zeker aan", lacht Greg. Meer info op www.huskybar.be.