Kroketten leiden speurders naar net meerderjarige verdachten van inbraak in restaurant

Amper 18 en een eerste kennismaking met de banken van de correctionele rechtbank in Kortrijk voor een piepjong duo.
LSI Amper 18 en een eerste kennismaking met de banken van de correctionele rechtbank in Kortrijk voor een piepjong duo.
Twee Kortrijkse jongeren van 18 riskeren voor de correctionele rechtbank al meteen zes maanden celstraf en een boete van 400 euro voor een dubbele inbraak in het restaurant van Zorggroep Heilig Hart in de Budastraat. Ze gingen er onder meer met kaas- en garnaalkroketten vandoor. Precies dankzij die kroketten konden ze geklist worden.

In de nacht van 4 februari drongen tot twee keer toe jongeren binnen in het restaurant in de Budastraat. De eerste keer met vier, de tweede keer met z’n zessen. Er verdwenen een laptop, drank en voeding waaronder kaas- en garnaalkroketten. De dag na de inbraak viel de politie binnen op het appartement van Emile R. aan de overkant van het restaurant, op zoek naar een vermiste minderjarige. In het appartement vonden de agenten de verpakking van de gestolen kaas- en garnaalkroketten. Op camerabeelden kon Emile R. worden herkend. Een minderjarige verklaarde ook dat Emile R. en Bren D. bij de dubbele inbraak betrokken waren. “Ik zat die nacht gewoon thuis”, ontkende R. “Ik heb zelfs een alibi. Bren D. klopte die nacht met enkele anderen wel bij mij aan en vroeg of hij wat eten kon opwarmen. Hij had toen geen onderkomen en verbleef vaak bij mij. Hij droeg ook regelmatig enkele kledingstukken van mij. Vandaar wellicht de vermeende herkenning op de camerabeelden. Het zijn mijn kleren en schoenen, maar niet mijn lichaam.” 

De openbare aanklager hechtte weinig geloof aan die uitleg. “Ik heb je al gewaarschuwd toen je als minderjarige al voor de jeugdrechter moest verschijnen”, klonk het. “Dat je boven je achttiende niet meer moest denken er alleen maar met een berisping vanaf te kunnen komen. En wat gebeurt er? Amper één maand meerderjarig en al een inbraak! Je vergooit op die manier je toekomst.” Op 19 juni wil Emile R. samen met een advocaat naar de rechtbank afzakken. Bren D. daagde niet op.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.