Kritiek op Bio-Planet: “Alles in overdadig plastic verpakt”

Klanten stellen zich vragen bij de plastic verpakkingen
BioPlanet Klanten stellen zich vragen bij de plastic verpakkingen
Klanten van Bio-Planet in Kortrijk maken zich druk over de werking: ‘Zo spijtig dat uitgerekend in Bio-Planet alles nu in overdadig plastic verpakt wordt. Sinds de nieuwe winkel is er geen echte versafdeling meer, met massa’s afval tot gevolg’, is op Facebook te lezen. “We reduceren door de verpakkingen de voedselverspilling, iets wat een grotere ecologische voetafdruk met zich meebrengt dan de verpakkingen zelf”, stelt Hanne Poppe van Bio-Planet.

Bio-Planet opende eind november vorig jaar een nieuwbouw in de Burgemeester Vercruysselaan, tegenover gewezen ziekenhuis Sint-Maarten. Dat er net in Bio-Planet voor plastic verpakkingen gekozen wordt, is voor veel mensen een doorn in het oog. “De meldingen gaan vooral over de beenhouwerij”, vertelt Hanne Poppe, woordvoerster van Bio-Planet. “We testen in Kortrijk en Verviers een bedieningstoog uit. Daarin is een deel van de producten voorverpakt en een ander deel nog steeds in bediening te krijgen. We proberen deze minder evidente, duurzame oplossing uit omdat we de dankzij de verpakkingen de voedselverspilling kunnen beperken. Want dat brengt een grotere ecologische voetafdruk met zich mee dan de verpakkingen zelf. ”

Beter dan ‘beenhouwerspapier’

Bio-Planet benadrukt verder dat er ook over de verpakking zelf is nagedacht. “Het kartonnen bakje gaat bij het papier, terwijl je de gewone plastic folie bij het restafval gooit”, zegt Hanne Poppe. “Het voordeel is dus dat je de scheiding van de twee materialen kan doen, na gebruik. Dat is bij gewoon ‘beenhouwerspapier’, waar een plastic laagje aan de binnenkant zit, niet mogelijk. Daar moet je het hele papier bij het restafval gooien. De reacties van de klanten zijn erg waardevol voor ons. We deden zelf speciaal een enquête bij klanten van Kortrijk en Verviers. We testen en bekijken nu verder hoe we de bedieningstoog van de toekomst vorm willen geven. Het is een voortdurende zoektocht naar de meest duurzame oplossing, zoals dat bij Bio-Planet past.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.