Kristof fietst in één ruk 982 km naar Mont Ventoux

Kristof Allegaert aan de Mont Ventoux.
Foto photojoost Kristof Allegaert aan de Mont Ventoux.
Na zijn heroïsche 'Transcontinental Race' door Europa vorige zomer fietste Kristof Allegaert (41) dit weekend op zijn eentje in 37 uur van Kortrijk naar de top van de Mont Ventoux. "De fotograaf heeft mijn voeten van de pedalen moeten sleuren. Ik kon niet meer." Zondag bereikte hij rond 19 uur de bergtop.

Als leerkracht Kristof Allegaert uit Kortijk een uitdaging in zijn hoofd heeft, dan kan niemand hem op andere gedachten brengen. Zaterdagmorgen startte hij op de fiets aan de Broeltorens in Kortrijk om 37 uur later de top van de Mont Ventoux te bereiken. "Onophoudelijk, want stilstaan is tijd verliezen. Dus was er geen tijd om mijn lichaam veel rust te gunnen. Ik moest en zou de top van de Mont Ventoux in Frankrijk na 38 uur bereiken. Enkel door een deadline voor ogen te hebben, wordt de uitdaging pas echt interessant", vertelt Kristof na afloop. Het werd een ultrazware tocht. Door de motregen raakte Kristof na enkele uren kletsnat.

Constant piekeren

"Ik nam wel de tijd om droge kledij aan te trekken, maar mijn voeten raakten tot aan de eindmeet niet meer opgewarmd. Het einde van de klim naar de top was ondraaglijk. Ik kon niet meer rechtop fietsen door de pijn in mijn knie, de wind probeerde mij langs alle kanten ten val te brengen en de gevoelstemperatuur op de top was tien graden onder nul." Mentaal zocht hij met wat muziek voor verstrooiing om het constante piekeren tegen te gaan. "Tot zeven uur voor de aankomst voelde ik mij lichamelijk in orde. Daarna begon de pijn in voeten en knie door te wegen. Ik besef trouwens nog niet wat ik gerealiseerd heb, maar ik heb nu veertien dagen tijd om mijn lichaam rust te gunnen, want ik voel me ziek, voel dat mijn lichaam niet oke is." (XCR)