Exclusief voor abonnees

Kortrijkzaan volgt Special Forces -opleiding in Kamp Waes: “Ze hebben me mentaal willen kraken”

Volg de helse avonturen van Aaron Vanneste vanaf zondag op Eén

Aaron Vanneste gaat tot het uiterste in het programma. Hij ging met de Special Forces veel uitdagingen in de natuur aan.
Henk Deleu Aaron Vanneste gaat tot het uiterste in het programma. Hij ging met de Special Forces veel uitdagingen in de natuur aan.
Aaron Vanneste volgde als één van vijftien geselecteerde Vlamingen in het tv-programma Kamp Waes een versnelde en beenharde opleiding bij de Special Forces. Hij was de enige uit onze regio. “Het moeilijkste moment was toen de Special Forces me mentaal probeerden te kraken”, vertelt de zaakvoerder van avonturencentrum Avanco in Aalbeke. “Toch heb ik echt ongelooflijk veel respect voor hen. De Special Forces Group van het Belgisch leger is wereldtop, zonder te overdrijven”, benadrukt Aaron. De eerste aflevering van Kamp Waes is komende zondag al te zien, op Eén.
De deelnemers. De vierde van links is Aaron.
VRT De deelnemers. De vierde van links is Aaron.

Wie Aaron Vanneste (31) goed kent, fronst de wenkbrauwen. Conditioneel is hij meer dan in orde, dat zeker. Maar je moet al uit een bijzonder soort hout gesneden zijn om de helse selectieproeven voor de Special Forces te trotseren. “Ik ben fysiek gezien de underdog”, glimlacht Aaron. “Er zitten bij de deelnemers bergbeklimmers, kickbokskampioenen, ultralopers, kanaalzwemmers, noem maar op. Ik ben die onnozelaar die alles van circus afweet en in bomen kan klimmen. Maar ik geniet van uitdagingen. Het was voor mij de ultieme test. Tot op het bot gaan, vanaf de eerste minuut. En alles proberen om toch niet op te geven.”

Je hebt 30% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.