Kortrijkse cineast werkt mee aan ‘Thrillflix’: “Onbeperkt films kijken voor 6,99 euro per maand”

De Kortrijkse filmmaker Johan Vandewoestijne lanceert, samen met producer Luc De Buck en de Nederlandse acteur Anton Zwijsen, het entertainmentkanaal ThrillFlix. Dat is een platform voor films en series van onafhankelijke filmmaatschappijen.
Henk Deleu De Kortrijkse filmmaker Johan Vandewoestijne lanceert, samen met producer Luc De Buck en de Nederlandse acteur Anton Zwijsen, het entertainmentkanaal ThrillFlix. Dat is een platform voor films en series van onafhankelijke filmmaatschappijen.
Honderden films bekijken voor 6,99 euro per maand? Nu kan het. De Kortrijkse filmmaker Johan Vandewoestijne lanceert, samen met producer Luc De Buck en de Nederlandse acteur Anton Zwijsen, het entertainmentkanaal ThrillFlix. Dat is een platform voor films en series van onafhankelijke filmmaatschappijen.

Het idee voor deze ‘Netflix, maar dan voor onafhankelijke producties’ komt uit het brein van Johan Vandewoestijne, die al 38 jaar films regisseert en producet. “Ik ben beginnen denken hoe onafhankelijke films, onder meer mijn eigen films dus, gemakkelijker en sneller inkomsten zouden kunnen opbrengen”, legt hij uit. “Onafhankelijke films, zogenaamde ‘indie films’ krijgen immers zo goed als geen kans meer in het reguliere bioscoopcircuit. Daar is enkel nog plaats voor blockbusters, van grote filmproducenten zoals MGM, Fox en Universal. Bovendien is de dvd-markt stilaan aan het instorten, en dat betekent een zware klap voor onafhankelijke producties.”

100 films

En dus trok Johan naar Anton Zwijsen, een Nederlandse acteur. “Hij vroeg me of dat zou lukken, een website opzetten waar hij zijn films tegen betaling zou kunnen aanbieden”, zegt Zwijsen. “Dat moet wel lukken, dacht ik. In een paar uurtjes is die klus geklaard. Even later kwam hij terug met het bericht dat hij ook andere onafhankelijke filmproducenten voor zijn idee te vinden waren, en dat het intussen om 100 films ging”, lacht Anton. De kleinschalige website die Anton dus eerst voor ogen had, werd een grootschalig ‘video on demand’-platform. “We hebben deals met SGL Entertainment en Film Chest, beide uit de VS, en Zeno Pictures, Film en Media en Belfilm uit België, en binnenkort komt ook nog Troma Inc, ook uit de VS, aan boord”, vertelt Johan. “We bieden honderden films aan uit alle commerciële genres, van comedy tot western, van horror tot sci-fi en van thriller tot classic. Elke maand pakken we uit met een online show waarin we enkele films zullen voorstellen die we onze kijkers aanraden. Onze slogan? ‘More movies than you can handle’. We zijn van plan om elke maand een substantieel aantal nieuwe films toe te voegen.”

Niet alternatief

Onafhankelijke films zijn géén alternatieve films, wil Johan nog benadrukken. “Dat is een misverstand dat ik graag uit de wereld wil helpen. Het wordt géén platform dat maar een heel specifiek publiek aanspreekt. We willen wel degelijk films brengen voor iedereen. We nodigen iedereen uit om even een kijkje te komen nemen. De eerste week kan je gratis Thrillflixen, om te zien of het iets voor je is. Wie een abonnement aangaat, kan ook elke maand opzeggen. Proberen, dus!”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.