Kortrijk wordt Pleegzorgstad

Stad Kortrijk heeft het label ‘pleegzorgstad’ ontvangen.
bourgy Stad Kortrijk heeft het label ‘pleegzorgstad’ ontvangen.
Kortrijk mag zich vanaf nu ‘pleegzorgstad’ noemen.  Pleegzorg West-Vlaanderen reikt het label uit en geeft Kortrijk de opdracht om het maatschappelijk draagvlak rond pleegzorg te vergroten.

 “In iedere stad zijn er kinderen en jongeren, maar ook volwassenen met een handicap of psychische noodvraag, die het moeilijk hebben omdat hun ouders voor korte of lange tijd niet voor hen kunnen zorgen”, zegt zegt Philippe De Coene, schepen van Sociale Vooruitgang. “Pleeggezinnen geven hen een nieuwe thuis. Daar kunnen ze vooral zichzelf zijn en/of krijgen ze de kans om te groeien. Vandaag zijn er meer dan 4.000 pleeggezinnen in Vlaanderen. In Kortrijk gaat het om 50 gezinnen die zorgen voor 67 pleegkinderen en 1 gezin dat voor een pleeggast (volwassene met een handicap) zorgt. Maar er zijn nog steeds kinderen en volwassen met een handicap of psychische noodvraag op zoek naar een pleeggezin.”

Taboe doorbreken

Stad Kortrijk bouwt daarom verder aan een sterk pleegzorgbeleid en een versterkte, duurzame samenwerking uit met de dienst Pleegzorg West-Vlaanderen en alle partnerverenigingen. “De stad helpt bij het vinden van nieuwe kandidaat-pleeggezinnen, vergroot het maatschappelijk draagvlak voor pleegzorg als hulpverlening en helpt mee het taboe te doorbreken. Zo zetten we in op sensibiliseren, door via de stadscommunicatiekanalen te informeren, en initiatieven bekend te maken. We willen samen met Pleegzorg West-Vlaanderen info- en kennismakingssessies organiseren voor geïnteresseerde gezinnen”, besluit schepen De Coene.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.