Kortrijk telt af naar Warmste Week en waarschuwt: “Kom niet met de wagen”

De Warmste Week bracht een massa mensen bijeen in De Schorre in Boom.
Benoit De Freine De Warmste Week bracht een massa mensen bijeen in De Schorre in Boom.
Kortrijk telt af naar de Warmste Week. Over exact twee weken schiet de goeddoelactie van Studio Brussel daar uit de startblokken. Het stadsbestuur en de lokale politie hebben een verkeersplan uitgewerkt, en roepen op om niet met de wagen naar de West-Vlaamse stad af te zakken.

Op Kortrijk Weide is de opbouw van de site volop aan de gang, meldt Focus WTV. Tijdens de Warmste Week wordt het terrein volledig afgesloten: bezoekers kunnen er maar langs één ingang naar binnen. De locatie - op het Nelson Mandelaplein - biedt plaats aan zo’n 7.000 mensen, die tijdens de Warmste Week liveradio van StuBru en optredens kunnen bijwonen.

Met de wagen kom je als bezoeker best niet dicht in de buurt, want in de omgeving van het stadion van Kortrijk is er onvoldoende parkeerruimte, aldus Focus WTV. Bovendien starten er vanaf morgen werken aan de stationsomgeving.

Een gespecialiseerde firma heeft een mobiliteitsplan uitgewerkt. Daarin wordt aangeraden om de fiets of de trein te nemen naar het evenement, dat voor het eerst plaatsvindt in Kortrijk.

Fiets of trein

Vlak bij de ingang aan de Burgemeester Lambrechtlaan zal de Stad Kortrijk een tijdelijke fietsenstalling voorzien. Wie met de trein reist, kan voor 12 euro een Warmste Week-treinbiljet kopen voor een heen- en terugreis naar Kortrijk. Daarvan gaat twee euro rechtstreeks naar alle goede doelen van de Warmste Week, klinkt het op de website van de NMBS. Van het station van Kortrijk naar de Warmste Week-site is het slechts tien minuten stappen. Het treinaanbod van en naar Gent, Antwerpen, Brugge en Brussel wordt in die periode bovendien uitgebreid.

Wie toch met de auto komt, kan de wagen gratis kwijt op alle parkings van Hoog Kortrijk. Deze zijn bemand van 9 tot 1.30 uur en er zijn shuttlebussen voorzien.

RV3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan De Korte

    Gewoonweg totaal niet gaan.

  • Frank Daels

    Activiteiten organiseren maar ondertussen de stad onbereikbaar maken voor de wagen ... il faut le faire. Vorige week vrijdag naar centrum Kortrijk gemoeten, een ritje van 10 minuten werd een nachtmerrie van 1u15 minuten. Alles stond stil in Kortrijk, maar dat zagen de heren bestuurders niet vanuit hun ivoren toren.

  • Gerrit Malego

    Alsof er in de randgemeenten van Kortrijk plaats is om te parkeren of zo ?