Kortrijk strikt Kamping Kitsch

Kamping Kitsch komt naar terrein Avanco in Aalbeke. De organisatoren John Noseda (l.) en Thomas Van Hoof (r.) op het terrein.
Foto Johan Anckaert Kamping Kitsch komt naar terrein Avanco in Aalbeke. De organisatoren John Noseda (l.) en Thomas Van Hoof (r.) op het terrein.
Kamping Kitsch verlaat Knokke-Heist en trekt naar Kortrijk. De 'marginaalste' fuif van ons land, met Belgiës bekendste seksgodin Hot Marijke als gast, verwacht op zaterdag 27 augustus 10.000 bezoekers in Aalbeke. "We profileren ons zo steeds meer als muziekstad", vindt burgemeester Vincent Van Quickenborne.

Kamping Kitsch zag vijf jaar geleden het levenslicht in discotheek Kitsch Club in het casino van Knokke. Het verkleedfeestje groeide jaar na jaar. In 2015 daagden 5.000 bezoekers op een weide aan industriezone 't Walletje op. "We verwachten dit jaar 10.000 bezoekers, wat op die weide niet kan", zegt organisator John Noseda. "Omdat er in Knokke geen andere geschikte plaats is, doken andere gegadigden zoals Oostende, Blankenberge en Kortrijk op. Het wordt avonturencentrum Avanco in Aalbeke bij Kortrijk. Je hebt er plaats zat in die prachtige groene long, terwijl er weinig omwonenden zijn. Mobiliteit is geen enkel probleem. Want de feestvierders kunnen in Rekkem op de parking van transportzone LAR terecht. Vandaar is het via een brug over de autosnelweg E17 zo'n 600 meter stappen naar Avanco. Dat is echt niet ver. Kortrijk, van waar ik afkomstig ben, is de perfecte nieuwe thuis van Kamping Kitsch. Bovendien komen de meeste van onze bezoekers uit de regio Zuid-West-Vlaanderen. Kortrijk scoort op vlak van muziekevenementen. Denken we ook maar aan het succesvolle metal festival Alcatraz van midden augustus."

De nieuwe locatie van de marginaalste fuif van Knokke werd al aangekondigd op Facebook.
RV De nieuwe locatie van de marginaalste fuif van Knokke werd al aangekondigd op Facebook.

Geen amateurs

Dat vindt ook burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Het Kortrijkse schepencollege zet het licht op groen. Kamping Kitsch is op zaterdag 27 augustus.


"We profileren ons steeds meer als muziekstad", zegt Van Quickenborne. "Kamping Kitsch is van 's middags tot middernacht. Niet de hele nacht dus, waardoor geluidshinder meevalt. De organisatoren lichten buren in, stellen een mobiliteitsplan op, werken op vlak van veiligheid met politie en brandweer samen en ruimen nadien zelf het terrein van Avanco op", aldus Van Quickenborne. "We zijn professionals", verzekert John Noseda. "Zo organiseren we ook het tweedaagse beach festival We Can Dance in Zeebrugge, goed voor twee keer 25.000 man", aldus Noseda. Knokke-Heist lijkt niet wakker te liggen van het vertrek van Kamping Kitsch. "Het is een fuif, zoals zo veel andere", zegt schepen van Evenementen Jan Morbee (Gemeentebelangen). "Ik doe er verder geen uitspraken over."

Preuteleute

Het grootste verkleedfestival van België biedt een programma aan dat uit de band springt. Met optredens van cultgroep Preuteleute van vuilbekkend duo Sebastien Dewaele en Tom Vanrijckeghem, autistische rapper G Goran en dj-duo Marcel en Vicky uit Oostende. Comedian Gunter Lamoot presenteert. Er is ook randanimatie. Zo duiken bezoekers het bek in voor een selfie met seksgodin Hot Marijke. Er zijn verder onder meer een 'Temptation carwash' en een 'miss wet t-shirt' competitie. "We zijn een maf festival, waarin fun en entertainment centraal staan. Nog één keer alle remmen los op het einde van de zomer", besluit Noseda.


De voorverkoop start op vrijdag 22 juli. Meer info volgt op de Facebookpagina 'Kamping Kitsch Club Xxl - 2016'.