Koop Omer en schenk een schoolbus

Actie van brouwerij helpt leerlingen met beperking

Van links naar rechts zien we Robin Lebrun en Nicolas Degryse van de brouwerij en Nathalie Tienpont en Gregory D'Hondt van de school.
Henk Deleu Van links naar rechts zien we Robin Lebrun en Nicolas Degryse van de brouwerij en Nathalie Tienpont en Gregory D'Hondt van de school.
Brouwerij Omer Vander Ghinste verkoopt 700 unieke kratjes Omer. Met het geld kan de school voor buitengewoon onderwijs De Hoge Kouter een busje aankopen waar 260 leerlingen mee naar activiteiten gebracht worden. "Zonder busje kunnen ze niet naar buiten", klinkt het.

De Hoge Kouter, in de Bad Godesberglaan in Kortrijk, gebruikt al vier jaar het busje met acht plaatsen voor leerlingen. Marketing- en communicatiebureau Special Ad bood het busje gratis aan, maar liet als tegenprestatie wel reclame van 38 adverteerders op het busje zetten.

RV

Zelfredzaam

"Die samenwerking loopt echter eind dit jaar af", zeggen interim adjunct-directeur Nathalie Tienpont en technisch adviseur Gregory D'Hondt van De Hoge Kouter.


"We kunnen nu kiezen: ofwel geven we het busje terug aan Special Ad, ofwel kopen we het aan voor de prijs van 13.000 euro. De financiële middelen van de school zijn niet groot genoeg om de aankoop te bekostigen. We hebben het busje heel hard nodig. We brengen er leerlingen naar buitenschoolse activiteiten mee zoals naar zwembad De Treffer in Waregem, naar de fitness, naar provinciaal domein De Gavers of gewoon naar de bakker. Zo worden de jongeren gestimuleerd om te bewegen én we leren ze ook zo om zelfredzaam te zijn in woon-, werk- en vrijetijdsituaties. Het busje staat nooit stil, het is goed voor vijftien ritten per week. Omdat onze school groeit, moeten we per week zelfs nog eens zes keer een bus extra huren. Zonder busje kunnen onze leerlingen tussen 12 en 21 jaar met een verstandelijke beperking niet meer naar buiten. Dat zou zeker niet goed zijn."

Duwtje in de rug

Brouwerij Omer Vander Ghinste springt via de solidariteitsactie Music for Life op Studio Brussel in de bres voor De Hoge Kouter door 700 kratjes te verkopen. In de houten geschenkverpakking zit telkens een speciale Omer van 75 centiliter en twee glazen. "We werken uitstekend samen met De Hoge Kouter", zegt Nicolas Degryse, woordvoerder van de brouwerij. "Hun leerlingen maken hier geschenkverpakkingen of doen inpakwerkjes. Ze betekenen heel veel voor ons. Hun werk hier bereidt hen ook voor om later aan de slag te gaan in een beschutte werkplaats. Maar nu moet eerst het busje gered worden. We geven De Hoge Kouter met deze actie een duwtje in de rug. De kratjes zijn perfect als eindejaarsgeschenk of als een origineel cadeau."

Sponsoring

Indien alle 700 pakketten verkocht worden, brengt dat 8.666 euro op voor De Hoge Kouter. "We hopen op eenmalige sponsoring van enkele adverteerders, die nu nog op het busje staan, om de vereiste som samen te krijgen", zegt Gregory D'Hondt. "Zo zou het ons echt lukken om het busje te kopen." Een kratje kost 12,38 euro exclusief BTW voor bedrijven en 15 euro inclusief BTW voor particulieren.


Als particulier een kratje kopen kan in het winkeltje van de school in de Beekstraat 113b op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 14 en 17 uur of bij Omer Vander Ghinste in de Kwabrugstraat 5 in Bellegem, tijdens de kantooruren. Bedrijven sturen een mail naar marketing@omer.be.