Kleuters aangereden na uitstapje naar bioscoop met oma en opa

De twee kleuters werden aangereden toen ze met hun oma en opa op het zebrapad de President Kennedylaan overstaken.
Hans Verbeke De twee kleuters werden aangereden toen ze met hun oma en opa op het zebrapad de President Kennedylaan overstaken.
Een broertje en zusje uit Wervik zijn maandagnamiddag gewond geraakt bij een ongeval in Kortrijk toen ze aan het bioscoopcomplex Kinepolis met hun grootouders op het zebrapad de straat overstaken.

De kinderen van 4 en 5 jaar hadden net met oma en opa genoten van een film. Het gezelschap stapte rond 16.30 uur naar hun auto die geparkeerd stond aan de overzijde van de President Kennedylaan, een brede laan met twee keer twee rijstroken. Een automobilist op het rechterrijvak merkte de voetgangers op en remde om hen te laten oversteken. Een automobilist op de linkerrijstrook zag hen te laat en kon een aanrijding niet vermijden. De twee kinderen werden gegrepen, maar kwamen er al bij al nog goed vanaf. Volgens de politie liep het jongetje een beenbreuk op, het meisje vooral schaafwonden. De automobilist en de grootouders waren erg onder de indruk van het ongeval.
44 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • tim vandecandelaere

  kinderen zijn 7 en 9 jaar oud en de chauffeur passeert er elke dag dus weet dat er een oversteekplaats is, gelieve dan op te letten

 • paul cox

  Om de schuld niet op iemand te willen schuiven, maar mijn persoonlijke mening is wanneer je te voet of met de fiets rijdt, doe aub een fluo vestje aan. Zoveel veiliger

 • MYRTHE PASS

  Er gebeurt gemakkelijk zo'n aanrijding aan het zebrapad, waarbij de ene auto voorrang verleent en de auto er naast gewoon door rijdt. Ik heb weet van iemands moeder van 70 jaar, die op deze wijze meer dan 20 jaar geleden werd dood gereden.

 • Peter Buyck

  Beste Benny... nogal kortzichtig. Een relatief eenvoudig lichamelijk letsel kan een zwaar posttraumatisch lijden maskeren. Elke chauffeur zou moeten geleerd hebben dubbel voorzichtig te zijn bij oversteekplaatsen en nog meer als er geen volledig zicht is...

 • Benny Marcelo

  Gelet op de al bij al beperkte verwondingen van de kinderen vermoed ik dat het aanrijdende voertuig geen hoge snelheid had. Door het stilstaande voertuig heeft de bestuurder op de linkerrijstrook de kinderen vermoedelijk niet gezien. Toch had die iets moeten vermoeden door het stilstaand voertuig. Gelukkig dat het met beperkte verwondingen afgelopen is.