Kleinzoon verrast 100-jarige oma met optreden

Erna Huyghebaert viert vandaag haar 100ste verjaardag in woonzorgcentrum Sint-Jozef. Het sein voor kleinzoon Gino Kesteloot uit Heule (van de drumschool) om haar met zijn populaire band The MG's Brothers te verrassen met een optreden in het rusthuis.
Foto Henk Deleu Erna Huyghebaert viert vandaag haar 100ste verjaardag in woonzorgcentrum Sint-Jozef. Het sein voor kleinzoon Gino Kesteloot uit Heule (van de drumschool) om haar met zijn populaire band The MG's Brothers te verrassen met een optreden in het rusthuis.
Haar honderdste verjaardag was de mooiste, voor Erna Huyghebaert in woonzorgcentrum Sint-Jozef in Kortrijk. Want kleinzoon en drummer Gino Kesteloot (53) uit Heule verraste haar gisteren met een optreden van The MG's Brothers. Ook zanger Marc Vermeersch was in topvorm.

"Een dikke proficiat!", lachte Erna, die applaudisseerde. Ze bewoog enthousiast mee op de deuntjes, in haar rolstoel. En zong mee op de tonen van nummers zoals Hemelsblauw van Will Tura. "Heel plezant, ook omdat de familie nog eens samen is", vervolgde ze. "En nu gaan we 'nen goeien' drinken, meer dan één!", klonk het nog.


"Ah, oma dronk vroeger graag Bass Pale Ale bier, ik ben blij dat ik even goed pintjes kan pakken", schaterde Gino Kesteloot het uit. "Ik beloofde haar drie jaar geleden dat ik voor haar zou optreden, indien ze haar honderdste verjaardag haalde. Ze was vroeger zélf muzikante. Ze speelde mondharmonica en accordeon. Een groot deel van onze familie is of was trouwens muzikaal aangelegd. Haar dochter Christiane, mijn tante, speelde accordeon. En wijlen haar dochter Arlette was zangeres in dansorkest The Top Players. Wijlen haar zoon Roger, mijn pa zaliger, speelde ook accordeon", aldus Gino Kesteloot. "Erna is een kranige vrouw, wijs en koket én met een hart van peperkoek", vertelde haar dochter Lydie Kesteloot (67).


"Het leven is nog steeds iedere dag een feest voor haar. Ze geniet met volle teugen van eenvoudige dingen zoals een gesprekje voeren of een bloemetje krijgen", aldus Lydie. Erna werkte in een katoenspinnerij. Ze is de weduwe van Maurice Kesteloot. Het koppel kreeg zes kinderen. Er zijn ook zeven klein- en tal van achterkleinkinderen. (LPS)