Klacht tegen Van Quickenborne voor haatdragend taalgebruik: “Hij verwees naar hoofdkwartier van Hitler”

Wouter Vermeersch (rechts) van Vlaams Belang diende de klacht tegen Van Quickenborne vorige week al in
Photonews Wouter Vermeersch (rechts) van Vlaams Belang diende de klacht tegen Van Quickenborne vorige week al in
Vlaams Belang overweegt niet enkel een klacht tegen Vincent Van Quickenborne voor haatdragend taalgebruik. Er ís een klacht ingediend, vorige week al. “Dat gebeurde in het nieuwe commissariaat in Kortrijk”, verduidelijkt federaal parlementair en fractieleider in de Kortrijkse gemeenteraad Wouter Vermeersch (Vlaams Belang). 

“De politiezone Vlas liet een hoofdinspecteur uit de politiezone RIHO (Roeselare-Izegem-Hooglede, red.) naar Kortrijk komen om de klacht in alle neutraliteit op te nemen (Van Quickenborne is voor de zone Vlas voorzitter van het politiecollege, red.). De klacht gaat nu naar het parket.” Volgens Vlaams Belang bezondigde Van Quickenborne (Open Vld-Team Burgemeester) zich aan haatdragende taal en nazi-verwijzingen tijdens gemeenteraden in Kortrijk. “Van Quickenborne vroeg zich zondag op Twitter af of hij een klacht krijgt nadat hij zijn partijgenoot Karel De Gucht verdedigde”, zegt Wouter Vermeersch. “En inderdaad, Van Quickenborne heeft een klacht aan zijn been. Niet na zijn verwijtende tweet (Van Quickenborne noemde nationaal Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een loser, red.). Maar wel omdat Van Quickenborne op een recente gemeenteraad voor de zoveelste keer de trappers verloor tijdens een tussenkomst van Vlaams Belang. Hij zei: ‘de orders van de Wolfsschanze worden goed opgevolgd’. De Wolfsschanze was het hoofdkwartier van Adolf Hitler, waar hij het grootste deel van de Tweede Wereldoorlog verbleef”, aldus Wouter Vermeersch. Vincent Van Quickenborne reageert (voorlopig) niet. De Kortrijkse burgemeester is tot volgende week met verlof.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Karel Van Geel

    Niet alleen Quickenborne maar gans de VLD is de trappers kwijt. Nochtans moeten ze niet teveel stemmen meer kwijt spelen of ze halen de kiesdrempel niet meer. Ze zoude beter eens luisteren naar hun achterban die in het geheel niet achter het cordon sanitair staat en voorstander is van een regering samen met VB.

  • Elsje Monserez

    Ja Van Quickenborne denkt ook dat hij alles kan permitteren.Goed van VB dat ze niet meer op hun kap laten kakken.

  • alex dhaene

    Graag een splitsing bij Open VLD .... Het is hoog tijd voor een Vlaamse versie van links-liberale D66 ....