Keukenbrand op tweede verdieping: geen slachtoffers

De brandweer had het vuur snel onder controle. De aanwezigen in het gebouw werden geëvacueerd.
Hans Verbeke De brandweer had het vuur snel onder controle. De aanwezigen in het gebouw werden geëvacueerd.

De brandweer repte zich zaterdagavond rond zeven uur naar de Sint-Janslaan in Kortrijk, vlakbij het winkelcentrum K in Kortrijk. Daar was brand ontstaan in de keuken van een appartement in een sociaal woonblok. Het vuur ontstond aan de dampkap, mogelijk als gevolg van een kortsluiting. De bewoners waren in elk geval niet aan het koken. Iedereen slaagde erin om de flat te verlaten. Uit voorzorg werden enkele tientallen andere bewoners van het complex geëvacueerd. Niemand raakte gewond, de brand was snel onder controle. In de keuken van het getroffen appartement is er wel behoorlijk wat schade. Tijdens de interventie werd de Sint-Janslaan afgesloten voor alle verkeer. Even moesten de automobilisten die via die straat de parking van het winkelcentrum verlieten, uitzonderlijk draaien en in de verboden rijrichting de straat verlaten.

Een aantal automobilisten die via de Sint-Janslaan de parking van het winkelcentrum verlieten, moesten uitzonderlijk rechtsomkeert maken en in de verboden rijrichting de straat verlaten.
Hans Verbeke Een aantal automobilisten die via de Sint-Janslaan de parking van het winkelcentrum verlieten, moesten uitzonderlijk rechtsomkeert maken en in de verboden rijrichting de straat verlaten.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.