Kapster ontsnapt aan homejacking

Vijf gemaskerde gangsters probeerden vrijdagavond een slag te slaan in een woning in de Meibloemstraat in Aalbeke (Kortrijk). Dorine Taelman (59) kon de bende afschrikken door luidkeels te roepen en te tieren. "Doe 's avonds de deur niet open voor vreemden", geeft ze als goede raad mee.

Vrijdagavond was kapster Dorine Taelman alleen thuis. Haar echtgenoot Pascal (58) was in Moeskroen voor een afspraak, haar dochter zo'n drie kwartier eerder vertrokken. "Ik ging dan maar vroeg, rond 20u, naar boven om nog wat tv te kijken", vertelt Dorine aangeslagen. "Amper een kwartier later werd er aangebeld. Ik keek door een spleetje van het gordijn maar zag niets, behalve dat het schriklicht was ingeschakeld. Ik opende dan maar het raam en zag onder mij plots een man met een bivakmuts staan. Ik schrok me rot en begon luidkeels te roepen en te tieren. Plots zag ik nog drie anderen met bivakmutsen via de zijkant van de woning wegvluchten. Ze sprongen allen in een donkere wagen en reden met gierende banden weg."


Dorine prijst zich gelukkig dat ze al boven was en de deur niet opende. "Ik was een muis voor de kat geweest", bedenkt ze zich. "Ik zou een duw hebben gekregen en ze zouden de hele woning doorzocht hebben. Wellicht waren ze enkel op zoek naar geld of juwelen. In mijn auto op de oprit hadden ze geen interesse. Het leken wel professionelen. Ze waren niet in paniek en repten geen woord tegen elkaar." De politie was na de oproep van Dorine snel ter plaatse, maar kon geen daders meer vatten. Het labo van de gerechtelijke federale politie nam sporen op. Voor Dorine en haar echtgenoot was het niet de eerste keer dat ze met bandieten in aanraking kwamen. Zo'n twaalf jaar geleden verdween hun wagen al eens bij een homejacking.