K-Totem vanaf nu aan station en elke drie maanden in nieuw kleedje

Grafisch designer Reiner Van Wonterghem (29) bij zijn ontwerp aan totem K.
Alexander Haezebrouck Grafisch designer Reiner Van Wonterghem (29) bij zijn ontwerp aan totem K.
De zogenaamde K-Totem die sinds 2017 aan de kluifrotonde staat, is verhuisd naar de voorkant van het station in Kortrijk. De K-Totem is een dimensionale sculptuur in de vorm van een K. “Om de drie maanden mag een andere illustrator of grafisch ontwerper de K-Totem in een nieuw jasje steken”, zegt Lisa Declercq van designregio Kortrijk.

De eerste die de K-Totem mocht aankleden op zijn nieuwe plek is grafisch ontwerper Reiner Von Wonterghem (29), die een eigen bureau heeft met FORT 07. “Wij hebben een ontwerp gemaakt met gekleurde bollen op een witte achtergrond”, vertelt Reiner. “Het idee erachter is dat Kortrijk één grote glazen bol is. De gekleurde bollen in die glazen bol stellen de veelzijdigheid voor van de creatievelingen in Kortrijk.” Het ontwerp van Reiner zal drie maanden te zien zijn, daarna komt een nieuw ontwerp. “We hebben al heel veel aanvragen binnen gekregen en elk zot idee is welkom”, klinkt het bij designregio Kortrijk. “Als mensen de stad binnenkomen vanuit het station is dit het eerste wat ze te zien krijgen. In het ideale scenario moet dit hetzelfde effect hebben als de witte en rode letters aan het station in Amsterdam die ‘I Amsterdam’ zeggen. Iedereen neemt daar een selfie, hopelijk nemen toeristen binnenkort ook selfies met onze K-Totem.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.