Jongeman terecht voor vechtpartij in uitgaansbuurt

De Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk, de populaire uitgaansbuurt
Foto VHS De Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk, de populaire uitgaansbuurt
Een 20-jarige jongeman van Tsjetsjeense afkomst uit Menen riskeert voor de rechtbank in Kortrijk een celstraf van tien maanden en een boete van 800 euro voor een vechtpartij.

Op 28 september 2018 plukte een groepje Tsjetsjeense jongeren het slachtoffer uit een café in de Burgemeester Reynaertstraat in de Kortrijkse uitgaansbuurt. Ze dwongen hem mee te wandelen naar een rustiger buurt dicht bij de tunnel aan de Doorniksewijk. Uit het zicht van de camera’s in de uitgaansbuurt tuigde Baisangur S. samen met een minderjarige kompaan het slachtoffer af. Ze vertrokken daarna, maar namen ook een heuptasje en portefeuille mee. Omstaanders filmden het tafereel dat binnen de kortste keren op Facebook circuleerde en ook de politie bereikte. Aanleiding voor de ruzie was blijkbaar een discussie over een meisje. De zaak wordt op 30 september afgerond.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Rutmans

  Hij "riskeert "een gevangenisstraf van 10 maanden .....dus hij riskeert helemaal niks !

 • Lore Kluwer

  Kortrijk telt 130 nationaliteiten. Dat is een enorme rijkdom. Dixit Van Quickenborne.

 • Patrick Voet

  Het Belgische pamper beleid tegenover criminelen leidt alleen maar to meer criminaliteit. En een materiele schadeloosstelling en het betalen voor psychologische hulp aan het slachtoffer hoeft ook al niet meer.

 • Eddy DESMET

  De daders zwaar straffen én het land uitwijzen : dergelijk schorremorrie hoort niet thuis binnen onze samenleving.

 • GUIDO BEECKMAN

  Het land uitzetten en ginder in den bak steken !