Jongeman (25) riskeert zeven maanden cel voor dealen

Rechtbank Kortrijk
Alexander Haezebrouck Rechtbank Kortrijk
Een 25-jarige jongeman uit Kortrijk riskeert een gevangenisstraf van zeven maanden omdat hij gedurende een lange periode cannabis dealde vanuit zijn appartement in de Sint-Rochuslaan in Kortrijk. 

Omdat buurtbewoners bij de politie over overlast vanuit het appartement van beklaagde Hadayat S. klaagden, ging de politie op 14 februari dit jaar het appartement observeren. Tot twee keer toe zagen agenten hoe een persoon het appartement snel binnen en weer buiten gaat. Telkens blijken ze na een controle in het bezit van cannabis. Bij een huiszoeking bij de jongeman vindt de politie vijf zakjes cannabis, hasj, 140 euro en nog vier vrienden die allen vrolijk wiet zitten te roken. 

Leefloon

Ook tijdens eerdere huiszoekingen en controles vond de politie telkens drugs en enkele honderden euro’s cash geld bij de jongeman, die een leefloon krijgt. Naast de celstraf riskeert hij ook nog een geldboete van 8.000 euro. In totaal vond de politie 1.628,56 euro cash geld bij de jongeman, het parket gaat ervan uit dat dat winsten zijn uit drugverkoop en vraagt de rechter om dat bedrag verbeurd te verklaren. Vonnis op vijf juni. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.