Jongeman (21) overleden nadat hij ondanks verbod ging zwemmen met vrienden

Het is verboden te zwemmen in het kanaal Bossuit-Kortrijk maar helaas houdt niet iedereen zich aan dat verbod.
Henk Deleu Het is verboden te zwemmen in het kanaal Bossuit-Kortrijk maar helaas houdt niet iedereen zich aan dat verbod.
Een 21-jarige man die met vrienden ging zwemmen in het kanaal Bossuit-Kortrijk, is maandagavond rond 18 uur zwaar in de problemen gekomen. Hij ging kopje onder en kwam niet meer boven. Brandweerduikers haalden hem uit het water, hij verkeerde in levensgevaar en overleed later.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Hoewel het maandag bijna vijftien graden minder warm was dan eind vorige week, doken ook ’s avonds weer jonge mensen in het water van het kanaal Bossuit-Kortrijk. Eén van hen bekwam dat bijzonder slecht. De 21-jarige werd onwel en ging kopje onder. Zijn vrienden konden hem niet meer helpen en sloegen alarm. 

Brandweerduikers snelden ter plaatse en slaagden er in de jongeman vrij snel te lokaliseren en op de oever te brengen. Het bewusteloze slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd. Hij verkeerde in kritieke toestand op het moment dat hij naar het AZ Groeninge werd gebracht. Daar is hij later overleden.

In Kortrijk is het niet toegelaten om te zwemmen in bevaarbare waterlopen, zoals de Leie en het kanaal Bossuit-Kortrijk. Dat verbod wordt ter plaatse ook duidelijk gemaakt door speciale waarschuwingsborden.
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elisa deJong

  We doen allemaal wel eens iets dat niet mag, erg dat dit fataal gevolg had

 • Stefanie van Dijk

  Wordt zo vaak onderschat, scheepvaart woelt het koude water van de bodem waardoor je spierkrampen kunt krijgen en zelfs zoals deze jongen onwel kunt raken en verdrinken. De verbodsborden staan er echter opdat zwemmers de scheepvaart niet hinderen en worden met het warme weer massaal genegeerd. Verboden te zwemmen is verboden te zwemmen en niet zwemmen op eigen risico laat dat duidelijk zijn.

 • gustaaf carpels

  Tja het is warm het water ziet er goed uit weinig Bootverkeer en je kan zwemmen dan worden de regels al eens overtreden he. Op de snelweg mag je maar 120 km per uur wel je moet is op de E19 120 km/u rijden dan lijkt het of je stilstaat en het zijn niet alleen jongeren De bekende 130km/u Chaufeurs zijn meestal geen jongere . Dus hou jullie opgestoken vingertje maar bij en kijk eens in de spiegel spijtig genoeg is het hier niet goed verlopen.sterkte aan ouders,familie,vrienden

 • Lucrèce Taelman

  We zijn allemaal jong geweest en dan doe je wel eens domme dingen. Jammer dat het hier fataal afgelopen is. Vrienden die de rest van hun leven verder moeten met een immens schuldgevoel, ouders en familie van wie hun leven nooit meer hetzelfde zal zijn...

 • kelly Bernaert

  kanalen en de zee zijn geen zwembad! velen onderschatten de verschillende temperaturen en stromingen! veel sterkte voor familie en vrienden.