Jonge voetballer samen met vriend veroordeeld voor agressie tegen fietser

Het duo trok een fietser van zijn tweewieler in Kortrijk.
Photo News Het duo trok een fietser van zijn tweewieler in Kortrijk.
Een 21-jarige jongeman en een 19-jarige vriend uit Kortrijk zijn door de rechter in Kortrijk veroordeeld omdat ze op 18 augustus 2018 aan Kortrijk Xpo ’s nachts een fietser van zijn tweewieler trokken en hem twee klappen gaven.

Het was iets over middernacht toen de fietser aan De Blauwe Hoeve in Kortrijk in een groepje met zijn fiets passeerde. Het kwam tot wat wederzijds geroep tussen dat groepje en vier voetballende jongeren. “Ze riepen ‘vuile neger’ en ‘kutaap’”, vertelde Jeremie B. aan de rechter. Genoeg voor de jongeman om samen met Essonam A. in de auto te springen en de fietser wat verderop aan Kortrijk Xpo op te wachten en van zijn fiets te trekken. Jeremie B. is geen onbekende voor het gerecht, want hij kwam al als minderjarige in aanraking én liep ondanks zijn jonge leeftijd al twee eerdere veroordelingen op. Hij loopt net als zijn vriend nog school en is actief als voetballer. Vorige zomer maakte hij de overstap van SCT Menen naar FC Gullegem, maar aan de rechter verklaarde hij dat hij nu bij Winkel Sport actief is. Hij moet van de rechter een werkstraf van 50 uren uitvoeren en een boete van 400 euro betalen. Essonam A. kreeg vier maanden voorwaardelijke celstraf en een effectieve boete van 640 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.